Saeimā norisinās diskusija par ētikas pārkāpumiem un to novēršanu bāriņtiesās

(26.09.2023.)

Lai bāriņtiesu darbinieku ētikas pārkāpumu izskatīšanai rastu vienotu risinājumu, pirmdien, 25.septembrī, Saeimā notika diskusija “Par ētikas pārkāpumiem un to novēršanu Latvijas bāriņtiesās”. Diskusiju organizēja Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija sadarbībā ar Tiesībsarga biroju. 

Diskusiju atklāja Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sekretāre Leila Rasima, un tajā piedalījās šīs jomas profesionāļi, apspriežot bāriņtiesu ētikas pamatprasības, darbinieku ētikas pārkāpumus, to izskatīšanu, šī brīža situāciju un izaicinājumiem. 

Diskusijā piedalījās Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes profesore Sanita Osipova, Tiesībsarga biroja Bērnu tiesību nodaļas vadītāja Laila Grāvere, zvērināta advokāte Jeļena Averinska, kā arī Latvijas Bāriņtiesu darbinieku asociācijas valdes priekšsēdētāja un Jelgavas novada bāriņtiesas priekšsēdētāja Solveiga Alksne. Diskusiju vadīja Ieva Brante. 

Diskusija notika Saeimas Baltiešu zālē, un ikviens interesents tai varēja sekot līdzi tiešraidē Saeimas tīmekļvietnē www.saeima.lv, kā arī parlamenta Facebook kontā.

 

Leila Rasima: ētikas pārkāpumu izskatīšanai bāriņtiesās jābūt skaidrai un viegli pieejamai

 

Diskusijas materiāli: 

Programma 

Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes profesores Sanitas Osipovas prezentācija

Tiesībsarga biroja Bērnu tiesību nodaļas vadītājas Lailas Grāveres prezentācija

Videoieraksts

Fotogrāfijas

Pirmdien, 20.maijā