Aizvadītajā mācību gadā skolu programmā „Iepazīsti Saeimu” iesaistījušies teju 800 skolēni

(01.06.2015.)

Aizvadītajā mācību gadā parlamenta skolu programmā „Iepazīsti Saeimu” iesaistījušies gandrīz 800 skolēnu no 26 skolām visā Latvijā. Programma interaktīvas lekcijas veidā jauniešiem dod iespēju iepazīt un izprast parlamenta ikdienas darbu, kā arī noskaidrot, kā likumdošana ietekmē viņu dzīvi un kā jaunieši paši var tajā līdzdarboties. 

Saeimā izstrādātā interaktīvā prezentācija ļauj skolēniem nostiprināt un papildināt mācību stundās gūtās zināšanas par mūsu valsts politisko sistēmu un parlamenta darbu. Jauniešiem tā ir iespēja arī uzdot jautājumus un balsojumos paust savu nostāju. 

Programmas mērķis ir radīt jauniešos interesi par politiskajiem procesiem Latvijā, rosināt sekot tiem līdzi un iesaistīties, kā arī izglītot par Saeimu - tās struktūru, likumdošanu, deputātu darbu, kā arī par demokrātiju un sabiedrības līdzdalību. 

Skolu programmas lekciju iespējams noklausīties arī Saeimas Apmeklētāju un informācijas centrā, apvienojot to ar parlamenta sēdes apmeklējumu un ekskursiju pa Saeimas namu. 

Pēc piedalīšanās skolu programmas lekcijā katra klase saņem Saeimas priekšsēdētājas parakstītu apliecinājumu par dalību tajā. 

Kopš skolu programmas uzsākšanas pirms trim gadiem tajā piedalījušies turpat četri tūkstoši skolēnu no 84 skolām. Programmā var iesaistīties ikviena skola, un patlaban interaktīvajai lekcijai nākamajā mācību gadā pieteikušās 34 skolas. 

Pieteikties lekcijai var, zvanot pa tālruni 67087321 vai sūtot e-pastu uz info@saeima.lv

Saeimas mājaslapā izveidotajā kartē var aplūkot, kuru skolu audzēkņi ir piedalījušies skolu programmas lekcijā. Mājaslapā arī pieejama pieteikuma anketa parlamenta apmeklējumam un cita informācija - https://www.saeima.lv/lv/sabiedribas-lidzdaliba/skolu-programma-iepazisti-saeimu.

 

Saeimas Preses dienests

 

 

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt