Latvijas Republikas 9.Saeimas

rudens sesijas pirmā sēde

2008.gada 11.septembrī

Sēdi vada Latvijas Republikas 9.Saeimas priekšsēdētājs

Gundars Daudze.

Sēdes darba kārtība
Satura rādītājs
Balsojumi


Sēdes vadītājs. Cienījamie kolēģi! Sāksim Saeimas rudens sesijas pirmo sēdi.

Pirms sākam izskatīt apstiprināto sēdes darba kārtību, mums ir jālemj par iespējamiem grozījumiem tajā.

Agrārās, vides un reģionālās politikas komisija lūdz šodienas sēdes darba kārtībā iekļaut likumprojekta „Grozījumi Zvejniecības likumā” izskatīšanu pirmajā lasījumā. Vai deputātiem ir iebildumi pret šādu darba kārtības grozījumu? (No zāles: „Ir! Ir!”) Deputāti iebilst. Tādā gadījumā mums ir jāizšķir balsojot. Lūdzu zvanu! Balsosim par priekšlikumu izdarīt izmaiņas šodienas sēdes darba kārtībā – iekļaut tajā likumprojekta „Grozījumi Zvejniecības likumā” izskatīšanu pirmajā lasījumā. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 53, pret - 8, atturas - 18. Darba kārtība ir grozīta.

Sociālo un darba lietu komisija lūdz šodienas sēdes darba kārtībā iekļaut jautājumu „Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu likumprojektam „Invaliditātes likums””. Vai deputātiem ir iebildumi pret šādu darba kārtības grozījumu? (No zāles: „Ir! Ir!”) Deputātiem ir iebildumi. Tādā gadījumā mums ir jāizšķir balsojot. Lūdzu zvanu! Balsosim par to, vai šodienas sēdes darba kārtībā tiks iekļauts jautājums „Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu likumprojektam „Invaliditātes likums””. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 53, pret - 19, atturas - 9. Darba kārtība ir grozīta.

Juridiskā komisija lūdz iekļaut šodienas sēdes darba kārtības otrajā sadaļā lēmuma projektu „Par Jāņa Tiltiņa apstiprināšanu par Augstākās tiesas tiesnesi”. Vai deputātiem ir iebildumi pret šādu darba kārtības grozījumu? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Godātie kolēģi! Sākam izskatīt Saeimas šodienas sēdes darba kārtību. Pirmā sadaļa - “Prezidija ziņojumi”.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Par Latvijas Republikas valdības un Kirgizstānas Republikas valdības līgumu par ieguldījumu veicināšanu un aizsardzību” nodot Ārlietu komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Par Eiropas Padomes Konvenciju par terorisma novēršanu” nodot Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai un Ārlietu komisijai un noteikt, ka Ārlietu komisija ir atbildīgā komisija.

Lūdzu, ieslēdziet mikrofonu deputātam Jānim Šmitam.

J.Šmits (LPP/LC frakcija).

Lūdzu nodot šo likumprojektu arī Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai.

Sēdes vadītājs. Vai deputātiem ir iebildumi pret to, ka likumprojekts tiek nodots arī Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai? Deputāti neiebilst. Tātad likumprojekts ir nodots Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai, Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai un Ārlietu komisijai, un Ārlietu komisija tiek noteikta par atbildīgo komisiju.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījumi Nacionālo bruņoto spēku likumā” nodot Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai un Nacionālās drošības komisijai un noteikt, ka Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījumi Apcietinājumā turēšanas kārtības likumā” nodot Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījums Ieroču aprites likumā” nodot Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījums Valsts drošības iestāžu likumā” nodot Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai un Nacionālās drošības komisijai un noteikt, ka Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījums Militārā dienesta likumā” nodot Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījums likumā „Par valsts sociālo apdrošināšanu”” nodot Sociālo un darba lietu komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījumi Valsts fondēto pensiju likumā” nodot Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai un Sociālo un darba lietu komisijai un noteikt, ka Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Latvijas - Šveices sadarbības programmas vadības likums” nodot Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai un Tautsaimniecības komisijai un noteikt, ka Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” nodot Juridiskajai komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījumi Augu aizsardzības likumā” nodot Agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Par Latvijas Mākslas akadēmijas Satversmes grozījumiem” nodot Izglītības, kultūras un zinātnes komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Par Eiropas Savienības Padomē sanākušo dalībvalstu valdību pārstāvju lēmumu, lai saskaņā ar Pasaules Tirdzniecības organizācijas Vispārējās vienošanās par pakalpojumu tirdzniecību XXI pantu noslēgtu attiecīgus nolīgumus ar Argentīnu, Austrāliju, Brazīliju, Kanādu, Ķīnu, Taivānas, Penhu, Kinmenas un Macu atsevišķo muitas teritoriju (Ķīnas Taipeju), Kolumbiju, Kubu, Ekvadoru, Honkongu (Ķīna), Indiju, Japānu, Korejas Republiku, Jaunzēlandi, Filipīnām, Šveici un Amerikas Savienotajām Valstīm par grozījumiem un nepieciešamajām kompensācijas korekcijām, kas jāveic Valstīm par grozījumiem un nepieciešamajām kompensācijas korekcijām, kas jāveic pēc Čehijas Republikas, Igaunijas Republikas, Kipras Republikas, Latvijas Republikas, Lietuvas Republikas, Ungārijas Republikas, Maltas Republikas, Austrijas Republikas, Polijas Republikas, Slovēnijas Republikas, Slovākijas Republikas, Somijas Republikas un Zviedrijas Karalistes pievienošanās Eiropas Savienībai” nodot Ārlietu komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījums Tiesnešu izdienas pensiju likumā” nodot Juridiskajai komisijai un Sociālo un darba lietu komisijai un noteikt, ka Sociālo un darba lietu komisija ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījumi likumā „Latvijas Nacionālo bruņoto spēku piedalīšanās starptautiskajās operācijās”” nodot Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai un Ārlietu komisijai un noteikt, ka Ārlietu komisija ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? (No zāles: „Balsot”!) Deputāti prasa balsojumu. Lūdzu zvanu! Balsosim par Ministru kabineta iesniegtā likumprojekta „Grozījumi likumā „Latvijas Nacionālo bruņoto spēku piedalīšanās starptautiskajās operācijās”” nodošanu Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas operācijās”” nodošanu Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai un Ārlietu komisijai, nosakot, ka Ārlietu komisija ir atbildīgā komisija! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 67, pret - 17, atturas - 1. Likumprojekts komisijām nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījumi Satversmes tiesas likumā” nodot Juridiskajai komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījumi Krimināllikumā” nodot Juridiskajai komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina deputātu Seiles, Čepānes, Kalnietes, Šadurska, Laicāna un Druvietes iesniegto likumprojektu „Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē” nodot visām Saeimas komisijām un noteikt, ka Juridiskā komisija ir atbildīgā komisija. Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli par likumprojekta nodošanu komisijām viens deputāts var runāt „par”, viens - „pret”.

Pirmais ir pieteicies runāt deputāts Juris Dobelis. Viņš runās „pret”. (No zāles dep. K.Leiškalns: „Pareizi!”) Lūdzu, Dobeļa kungs!

J.Dobelis (TB/LNNK frakcija).

Cienītie kolēģi! Es diemžēl nevaru piekrist Prezidijam. Es nevis aicinātu nodot visām komisijām, bet aicinātu nenodot nevienai komisijai.

Cik ilgi var spēlēties ar valsts pamatlikumu - ar Satversmi?! Es domāju, jebkuram nopietnam deputātam, kas ciena savu valsti, būtu jāciena arī savas valsts pamatlikums. Nupat, nesen, ir notikusi tautas nobalsošana par līdzīgu piedāvājumu. Tas piedāvājums tautas nobalsošanā ir pilnīgi izgāzies. Pilnīgi! Gandrīz miljons Latvijas Republikas pilsoņu nav atbalstījuši tos grozījumus, kas, protams, netika veidoti kā nopietnas izmaiņas pamatlikumā, bet tika veidoti, lai kalpotu par kaut kādu aizsegu varaskāriem politiķiem, neko citu!

Jau pats sauklis „Jums nav jābaidās. Lai viņi baidās!”, kas tika skandēts pirms tautas nobalsošanas, liek padomāt, kuri ir tie „viņi”, kuri ir tie „jūs” un kuri - tie „mēs”. Vai visi tie, kas šeit, zālē, sēž, ir „mēs”, vai starp mums ir „viņi” un „mēs”?

Es domāju, ka tas vispār ir galīgi nepieņemams paņēmiens - nostāties pret savu tautu. Šie ierosinātāji ir kaut kādā ziņā pielīdzināmi tautas ienaidniekiem, jo viņi ir nobalsojuši citādi, nekā ir nobalsojis tautas vairākums. Diemžēl mēs esam aizgājuši tik tālu, ka mums vairs neinteresē mūsu pamatlikums - Latvijas Republikas Satversme. Mēs esam gatavi grozīt savu Satversmi pēc sirds patikas. Iepatikās grozīt - grozi! Vienam iepatīkas viens pants, otram - otrs pants... Un viss!

Varbūt der atgādināt to, ka Satversme paredz līdzvērtīgu varas sadali starp noteiktiem politiskiem spēkiem un noteiktām institūcijām. Pirmām kārtām - starp Valsts prezidentu, Latvijas Republikas Saeimu un Latvijas Republikas pilsoņiem, ko var arī nosaukt par Latvijas tautu. Tur ir iestrādāts zināms līdzsvars. Jebkuras izmaiņas šajā līdzsvarā taču prasa izmaiņas arī citos pantos. Vai tiešām tas nav skaidrs? Šī spēlēšanās šajā laikā jau kļūst bīstama.

Nepietika ar to, ka tika izņemts no Satversmes pants, kas paredz ārkārtējā gadījumā iespēju Ministru kabinetam nopietni strādāt pie likumiem. To izmeta ārā vienkārši tāpat - aiz gara laika.

Tagad, neskatoties uz to, ka tauta ir pateikusi savu attieksmi pret šiem - tieši pret šiem! - grozījumiem, no jauna sākas šī spēlēšanās.

Nu, protams, var jau tikai paraustīt plecus, pasmīnēt un teikt, ka tās ir bērnišķīgas spēlītes ar lupatiņām. Tāpēc, ka diemžēl ir Latvijas Republikas Saeimā deputāti, kuri neprot ar savu darbu sevi parādīt. Tagad viņiem ir sevi jāparāda ar visādām spēlītēm, ar skandālu provocēšanu, ar skandālu taisīšanu -ar kaut ko tādu, lai tracinātu sabiedrību.

Un es neteikšu: lai viņiem veicas! Es teikšu: lai viņiem neveicas!

Sēdes vadītājs. Paldies.

Vārds deputātei Annai Seilei.

Jautājumā par likumprojekta nodošanu komisijām viņa ir pieteikusies runāt „par”.

A.Seile (partijas „Pilsoniskā Savienība” frakcija).

Labrīt, godātie Saeimas deputāti! Es runāšu iesniedzēju vārdā. Šo likumprojektu „Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē” esam sagatavojuši mēs - partijas „Pilsoniskā Savienība” frakcijas deputāti. Mēs esam ievērojuši šo vēlmi, kuru ir izteikusi tauta, savākdama vienas desmitās daļas vēlētāju parakstus, lai izdarītu grozījumus Satversmē, un pēc tam tautas nobalsošanā šo ierosmi ir atbalstījuši vairāk nekā 600 tūkstoši Latvijas pilsoņu, kuriem ir vēlēšanu tiesības.

Kāds ir šā ierosinātā likumprojekta saturs? Frakcija ierosina, ka ne mazāk kā viena desmitā daļa vēlētāju var ierosināt tautas nobalsošanu par Saeimas atlaišanu. Loģiski - ierosināt var. Bet, lai pieņemtu lēmumu par Saeimas atlaišanu, tautas nobalsošanā ir jāpiedalās vismaz pusei no iepriekšējās vēlēšanās piedalījušamies pilsoņiem un vairākumam ir jānobalso „par”. Tad Saeima ir atlaista un jārīko jaunas vēlēšanas. Šādas normas aktivizētu arī to neaktīvo daļu, kura varbūt negrib atlaist Saeimu, ja Saeima varbūt labi strādā un ja varbūt šī desmitdaļa ir nepamatoti ierosinājusi tās atlaišanu. Un vēlēšanās varētu piedalīties ārkārtīgi liels skaits.

Atbalstu tam, ka tautai varētu dot tiesības ierosināt atlaist Saeimu (es saku - tikai ierosināt atlaist Saeimu), ir izteicis arī Valsts prezidents savās uzrunās un arī gandrīz visu labējo frakciju deputāti, kā arī kreiso frakciju deputāti savās uzrunās pēc šo referenduma sarīkošanai nepieciešamo parakstu vākšanas procedūras.

Un šodien savu projektu par tiesībām atlaist Saeimu ir iesnieguši arī frakcijas „Jaunais laiks” deputāti. Lielas atšķirības abos šajos ierosinājumos būtībā nav, un es ierosinu nodot abus šos likumprojektus visām Saeimas komisijām. Turklāt Saeimas Juridiskajā komisijā ir izveidota vēl arī apakškomisija, kura, strādādama Valsts prezidenta uzdevumā un Saeimas uzdevumā, pārāk ilgi nevar atrisināt šo jautājumu par tautas nobalsošanu, lai varētu rosināt Saeimas atsaukšanu.

Un tas ir zināmā mērā palīgmateriāls. Apvienojot šos likumprojektus, Saeimas Juridiskās komisijas apakškomisijai būs lielākas iespējas izvērtēt visus iespējamos variantus.

Bez tam es gribu atgādināt, ka jau 30.gadu sākumā, jau pirmās brīvvalsts laikā, Latvijas Republikas Saeimā tika sākta diskusija par to, ka tautai būtu jādod šādas tiesības, un bija runa tieši par šīs vienas desmitdaļas ierosinājumu atlaist Saeimu. Diemžēl šis likumprojekts pilnībā izstrādāts netika sakarā ar 1934.gada notikumiem.

Paldies par uzmanību. Lūdzu atbalstīt šo iesniegto likumprojektu!

Sēdes vadītājs. Paldies.

Par likumprojekta nodošanu komisijām viens deputāts ir runājis „par”, viens - „pret”. Lūdzu zvanu! Balsosim par deputātu Seiles, Čepānes, Kalnietes, Šadurska, Laicāna un Druvietes iesniegtā likumprojekta „Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē” nodošanu visām Saeimas komisijām, nosakot, ka Juridiskā komisija ir atbildīgā komisija! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 36, pret - 27, atturas - 23. Likumprojekts komisijām nav nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Par Hāgas konvenciju par pierādījumu iegūšanu ārvalstīs civillietās vai komerclietās” nodot Ārlietu komisijai un Juridiskajai komisijai un noteikt, ka Ārlietu komisija ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Sociālo un darba lietu komisijas iesniegto likumprojektu „Grozījumi Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā” nodot Sociālo un darba lietu komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījums likumā „Par privātajiem pensiju fondiem”” nodot Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījums Finanšu instrumentu tirgus likumā” nodot Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījums Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likumā” nodot Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījums Ieguldījumu pārvaldes sabiedrību likumā” nodot Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Par Hāgas konvenciju par tiesas un ārpustiesas dokumentu izsniegšanu civillietās vai komerclietās” nodot Ārlietu komisijai un Juridiskajai komisijai un noteikt, ka Ārlietu komisija ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījumi Civilprocesa likumā” nodot Juridiskajai komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījums Valsts informācijas sistēmu likumā” nodot Tautsaimniecības komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījums likumā „Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā”” nodot Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst… Es atvainojos! Lūdzu, ieslēdziet mikrofonu deputātei Aijai Barčai.

A.Barča (Tautas partijas frakcija).

Lūdzu šo likumprojektu „Grozījums likumā „Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā”” nodot arī Sociālo un darba lietu komisijai.

Sēdes vadītājs. Vai deputātiem ir iebildumi, ka Ministru kabineta iesniegtais likumprojekts „Grozījums likumā „Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā”” tiek nodots arī Sociālo un darba lietu komisijai? Deputāti neiebilst. Tātad šis likumprojekts ir nodots Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai un Sociālo un darba lietu komisijai, nosakot, ka Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija ir atbildīgā komisija.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījums Kredītiestāžu likumā” nodot Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Eiropas Savienības struktūrfondu 3.mērķa „Eiropas teritoriālā sadarbība” programmu vadības likums” nodot Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai un Tautsaimniecības komisijai un noteikt, ka Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina deputātu Āboltiņas, Circenes, Zaķa, Kampara un Reira iesniegto likumprojektu „Grozījums Latvijas Republikas Satversmē” nodot visām Saeimas komisijām un noteikt, ka Juridiskā komisija ir atbildīgā komisija. Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli viens deputāts var runāt „par”, viens - „pret” likumprojekta nodošanu komisijām.

„Par” pieteikusies runāt deputāte Solvita Āboltiņa. Lūdzu! (No zāles dep. J.Dobelis: „Rokas nost no Satversmes!”)

S.Āboltiņa (frakcija „Jaunais laiks”).

Godātie kolēģi! 2.augustā 806 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju atbalstīja to, lai tiktu grozīta Satversme un lai tautai tiktu dotas tiesības ierosināt parlamenta atlaišanu.

Referenduma naktī lielākā daļa no šeit pārstāvētajiem politiskajiem spēkiem pauda atbalstu šai idejai un tam, ka šāds grozījums Saeimā būtu jāpieņem, izņemot, protams, apvienību „Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK, kurai šajā parlamentā diemžēl ir tikai knapi 5 balsis. (No zāles dep. J.Dobelis: „Mēs esam valdībā!”) Arī Saeimas priekšsēdētājs Daudze šonedēļ intervijā Latvijas Radio, jautāts par to, kādi ir šīs Saeimas svarīgākie darbi rudens sesijā, Satversmes grozījumu pieņemšanu nosauca par vienu no svarīgākajiem uzdevumiem.

Nu „Jaunais laiks” ir iesniedzis likumprojektu, kas tapis jau krietni sen un kas zināmā mērā atbild uz tiem jautājumiem, pret kuriem bija iebildes tajā projektā, par kuru notika tautas nobalsošana. Mēs to piedāvājam kā vienu no idejām, ar kuru varētu strādāt apakškomisija.

Protams, arī šajā likumprojektā ir iespējami uzlabojumi, un es ceru, ka apakškomisija, kura savu darbu jau ir sākusi, to arī veiksmīgi pabeigs, lai mēs varētu izpildīt gan savu 2.augusta naktī doto solījumu, gan Saeimas priekšsēdētāja doto solījumu, ka šādi grozījumi taps un tiks pieņemti iespējami ātri un iespējami kvalitatīvi. No vienas puses, tie dotu reālu iespēju strādāt, bet, no otras puses, neradītu situāciju, ka šādi grozījumi Satversmē varētu kļūt par tādu politisko instrumentu, kas nemitīgi radītu nestabilitāti.

Tā ka es aicinu atbalstīt mūsu frakcijas iesniegto likumprojektu. Mēs pie tā vēl strādāsim, to papildināsim, lai tas tiešām gūtu Saeimas divu trešdaļu atbalstu, jo, kā mēs zinām, ir 5 balsis, kuru nebūs nekad…

Lūdzu, atbalstiet šo likumprojektu!

Sēdes vadītājs. Paldies.

„Pret” likumprojekta nodošanu komisijām neviens runāt nav pieteicies. Vai deputātiem ir iebildumi pret to, ka šis likumprojekts tiek nodots visām komisijām? (No zāles dep. J.Dobelis: „Ir! Ir! Neatbalstīt! Nost ar provokatoriem!”) Deputāti prasa balsojumu. Lūdzu zvanu! Balsosim par deputātu Āboltiņas, Circenes, Zaķa, Kampara un Reira iesniegtā likumprojekta „Grozījums Latvijas Republikas Satversmē” nodošanu visām Saeimas komisijām, nosakot, ka Juridiskā komisija ir atbildīgā komisija! (No zāles dep. J.Dobelis: „Kauns!”) Lūdzu balsošanas režīmu! (No zāles dep. J.Dobelis: „Kauns par tādiem deputātiem!”) Lūdzu rezultātu! Par - 52, pret - 13, atturas - 20. Likumprojekts komisijām nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Par Muitas sadarbības padomes nodibināšanas konvenciju un tās grozījumiem” nodot Ārlietu komisijai un Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai un noteikt, ka Ārlietu komisija ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Par nekustamā īpašuma atsavināšanu sabiedriskajām vajadzībām - Dienvidu tilta pār Daugavu 3.kārtas būvniecībai” nodot Juridiskajai komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? (No zāles: „Ir!”) Deputātiem ir iebildumi, un līdz ar to mums ir jābalso. Lūdzu zvanu! Balsosim par Ministru kabineta iesniegtā likumprojekta „Par nekustamā īpašuma atsavināšanu sabiedriskajām vajadzībām - Dienvidu tilta pār Daugavu 3.kārtas būvniecībai” nodošanu Juridiskajai komisijai, nosakot, ka tā ir atbildīgā komisija! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 61, pret - 1, atturas - nav. Likumprojekts komisijai nodots.

nodošanu Juridiskajai komisijai, nosakot, ka tā ir atbildīgā komisija! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 61, pret - 1, atturas - nav. Likumprojekts komisijai nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Par Latvijas Republikas valdības un Korejas Republikas valdības konvenciju par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma nodokļiem” nodot Ārlietu komisijai un Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai un noteikt, ka Ārlietu komisija ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Par Protokolu par Horvātijas Republikas pievienošanos Ziemeļatlantijas līgumam” nodot Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai un Ārlietu komisijai un noteikt, ka Ārlietu komisija ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? (No zāles: „Balsot!”) Deputāti prasa balsojumu. Lūdzu zvanu! Balsosim par Ministru kabineta iesniegtā likumprojekta „Par Protokolu par Horvātijas Republikas pievienošanos Ziemeļatlantijas līgumam” nodošanu Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai un Ārlietu komisijai, nosakot, ka Ārlietu komisija ir korupcijas novēršanas komisijai un Ārlietu komisijai, nosakot, ka Ārlietu komisija ir atbildīgā komisija! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 63, pret - nav, atturas - 4. Likumprojekts komisijām nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Par Protokolu par Albānijas Republikas pievienošanos Ziemeļatlantijas līgumam” nodot Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai un Ārlietu komisijai un noteikt, ka Ārlietu komisija ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi pret šā likumprojekta nodošanu komisijām? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījumi Aizsargjoslu likumā” nodot Agrāras, vides un reģionālās politikas komisijai un Tautsaimniecības komisijai un noteikt, ka Agrārās, vides un reģionālās politikas komisija ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi pret šā likumprojekta nodošanu komisijām? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Par Latvijas Republikas valdības un Maltas valdības līgumu par sadarbību cīņā pret terorismu, nelegālu narkotisko vielu, psihotropo vielu un prekursoru apriti un organizēto noziedzību” nodot Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai un Ārlietu komisijai un noteikt, ka Ārlietu komisija ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi pret šā likumprojekta nodošanu komisijām? Deputāti neiebilst.

Cienījamie kolēģi! Mēs esam izskatījuši sadaļu „Prezidija ziņojumi par iesniegtajiem likumprojektiem”, taču Saeimas Prezidijs ir saņēmis deputātu Plinera, Buhvalova, Sokolovska, Mitrofanova un Buzajeva iesniegumu ar lūgumu, lai Saeimas Prezidijs ziņotu par deputātu Plinera, Sokolovska, Buzajeva, Buhvalova un Mitrofanova iesniegto likumprojektu „Grozījumi Pilsētas domes, novada domes un pagasta padomes vēlēšanu likumā”. Tātad ir lūgums ziņot par tā iekļaušanu šodienas sēdes darba kārtībā.

Par šo priekšlikumu viens deputāts var runāt „par”, viens - „pret”.

Vārds deputātam Vladimiram Buzajevam. Viņš acīmredzot runās „par”.

V.Buzajevs (PCTVL frakcija).

Godātais Prezidij! Cienījamās dāmas un godātie kungi! Simboliski Saeimas rudens sesija sākas, izskatot arī jautājumu par nepilsoņu tiesībām piedalīties pašvaldību vēlēšanās.

EDSO novērotāji, kuri piedalījās gan šīs, gan iepriekšējās Saeimas vēlēšanās, paziņoja: tas, ka nepilsoņiem ir liegtas tiesības piedalīties pašvaldību vēlēšanās, liecina par būtisku demokrātijas deficītu mūsu valstī. Ir pienācis laiks atdot parādus. Un, ja mēs šodien sāksim izskatīt šo jautājumu, tad ir cerības jau līdz Ziemassvētkiem izpildīt starptautiskās rekomendācijas.

Mēs piedāvājam iekļaut likumā normas par Latvijas nepilsoņu tiesībām vēlēt pašvaldības un tikt ievēlētiem pašvaldībās. Tāpat tiek plānots piešķirt tiesības vēlēt pašvaldības arī tām personām, kuras nav ES pilsoņi, bet kuru uzturēšanās termiņš Latvijā ir ne mazāks par trim gadiem, kā arī paredzēt tiesības pašvaldībās ievēlēt tās personas, kuru uzturēšanās termiņš Latvijā nav mazāks par pieciem gadiem.

Tiek arī piedāvāts atcelt ierobežojumus kļūt par deputātu kandidātiem pagājušā gadsimta 90.gadu legālās opozīcijas pārstāvjiem, kā arī personām, kuras pagātnē ir bijušas saistītas ar VDK.

Gribētos atgādināt, ka pašreiz ne tikai Latvijas pilsoņiem ir tiesības vēlēt pašvaldības un tikt ievēlētiem par vietējo pašvaldību deputātiem, bet tādas ir arī ārvalstniekiem - ES pilsoņiem. Tajā pašā laikā šādu tiesību nav Latvijas nepilsoņiem, kuri sastāda gandrīz pusi no Latvijas etniskajām mazākumtautībām. Apmēram viena trešdaļa Latvijas nepilsoņu ir dzimuši Latvijā, bet pārējiem nepilsoņiem vidējais uzturēšanās stāžs Latvijā ir aptuveni 40 gadu.

Pēdējo 75 gadu laikā vispārējās alternatīvās pašvaldību vēlēšanas Latvijā ir notikušas tikai vienu vienīgu reizi - 1989.gada decembrī, bet nākamās četras pašvaldību vēlēšanas par vispārējām nosaukt nevaram. Tādās lielās pilsētās kā, piemēram, Rīgā, Liepājā un Ventspilī, pašvaldību vēlēšanu dalībnieku skaits bija pat mazāks par pieaugušo rīcībspējīgo pilsētnieku skaitu, kuriem vēlēšanu tiesību nebija. Tā rezultātā mazākumtautību deputātu kandidātu skaits 1997.gadā bija tikai 6 procenti, bet 2001. un 2005.gada vēlēšanās attiecīgi 7,6 un 17,4 procenti. Un tas viss ir apstākļos, kad mazākumtautības sastāda aptuveni 40 procentus no visiem Latvijas iedzīvotājiem.

Nav zināma, cienījamās dāmas un godājamie kungi, neviena starptautiska rekomendācija, kas apsveiktu Latvijas nepilsoņu nepiedalīšanos pašvaldību vēlēšanās. Tajā pašā laikā savu viedokli par nepieciešamību ļaut nepilsoņiem piedalīties vēlēšanās ir paudušas divas ANO komitejas un Eiropas Parlaments, trīskārt to ir darījusi EDSO, bet veselas sešas reizes - Eiropas Padomes struktūras.

Autoritatīvo starptautisko organizāciju viedoklis pēc būtības ir šāds: nepamatotu ierobežojumu nepilsoņiem atcelšanas process, pirmām kārtām arī ierobežojuma atcelšana nepilsoņu dalībai pašvaldību vēlēšanās, sekmēs sabiedrības integrāciju, un tam ir jānorit paralēli ar naturalizācijas procesu. Politiskie ierobežojumi likumā ir pretrunā ar Satversmes tiesas un Eiropas Cilvēktiesību tiesas spriedumiem, teiksim, lietā „Jānis Ādamsons pret Latviju”.

Līdz ar to aicinu šo likumprojektu iekļaut darba kārtībā.

Paldies.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Vārds deputātam Jurim Dobelim.

J.Dobelis (TB/LNNK frakcija).

Cienītie kolēģi! Vieni grib graut Latvijas valsti no vienas puses, raustot Satversmi, otri grib graut Latviju no otras puses, rīdot sabiedrības vienu daļu pret otru.

Iesniedzēji diemžēl, būdami Latvijas Republikas Saeimas deputāti, nav ieskatījušies Latvijas Republikas Satversmē. Nu ko tu no tādiem vispār vari prasīt! Latvijas Republikas Satversme skaidri paredz, kas Latvijā var vēlēt pašvaldības. Kā mēs šeit varam apspriest likumprojektu, kurš ir klajā pretrunā ar Latvijas Republikas Satversmi?

Es domāju, ka par šādu ierosinājumu tā iesniedzējiem ir jāstājas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas priekšā un ka viņi par to ir jāsoda. Kā mēs drīkstam neievērot Latvijas Republikas Satversmi kaut vai vismaz tajos gadījumos, kur tā obligāti ir jāievēro?

Ja ir runa par Eiropas Savienības dalībvalstu pilsoņiem, viņi ir pilnīgi kaut kas cits. Šie pilsoņi šeit uzturas kādu laiku, pilda savus pienākumus un darbojas Eiropas Savienības interesēs, atšķirībā no tiem, kuri Latvijā ir ieradušies nelikumīgi un kuri nebūt bieži nedarbojas Latvijas Republikas interesēs. Es varu tikai simtpirmo reizi atgādināt to, ka kļūt par Latvijas Republikas pilsoni - diemžēl to pieļauj mūsu „mīkstais” Pilsonības likums - var praktiski jebkurš. Tad kāpēc ir šis dancis ap nepilsoņiem un kāpēc ir šis dancis ap Krievijas Republikas pilsoņiem, kas tagad kļūst arvien trakulīgāks? Un vēl šī vairāk nekā dīvainā Krievijas vadītāja izrunāšanās par savu pilsoņu aizstāvēšanu visā pasaulē… Vai tā kaut kur nav sasaukusies ar šādu te rīcību? Es nerunāšu par kaut kādu jocīgu filmiņu it kā demonstrēšanu, it kā nedemonstrēšanu, kas atkal ir domātas tikai tam, lai tracinātu sabiedrību un to sašķeltu. Līdz ar to šad un tad tiem nezinīšiem, kuri nav papūlējušies ieskatīties Latvijas Republikas Satversmē, diezgan stingrā veidā tas ir jāaizrāda.

Protams, šādu ierosinājumu atbalstīt vienkārši nav iespējams, taču šad un tad ir jāpasaka, kāpēc tas tā ir.

Sēdes vadītājs. Paldies. Par šā Prezidija ziņojuma iekļaušanu šodienas darba kārtībā viens deputāts ir runājis „par”, viens - „pret”. Lūdzu zvanu! Balsosim par to, vai Saeimas Prezidijs šodien ziņo par deputātu Plinera, Sokolovska, Buzajeva, Buhvalova un Mitrofanova iesniegto likumprojektu „Grozījumi Pilsētas domes, novada domes un pagasta padomes vēlēšanu likumā”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 20, pret - 65, atturas - nav. Prezidija ziņojums par šo likumprojektu šodienas darba kārtībā netiek iekļauts.

Godātie kolēģi! Pārejam pie darba kārtības nākamās sadaļas - „Par atvaļinājuma piešķiršanu”. Deputāts Deņisovs lūdza piešķirt viņam bezalgas atvaļinājumu šā gada 14.augustā, un Saeimas Prezidijs šo atvaļinājumu ir piešķīris. Līdz ar to šis jautājums vairs nav balsojams.

Sāksim skatīt šodienas darba kārtības nākamo sadaļu „Amatpersonu ievēlēšana, apstiprināšana, iecelšana, atbrīvošana vai atlaišana no amata, uzticības vai neuzticības izteikšana”.

Lēmuma projekts „Par deputāta Nikolaja Kabanova atsaukšanu no Sociālo un darba lietu komisijas”! Lūdzu zvanu! Balsosim par deputātu Urbanoviča, Agešina, Cileviča, Ušakova, Tutina, Golubova, Mirska, Ribakova, Orlova un Klementjeva iesniegto lēmuma projektu „Par deputāta Nikolaja Kabanova atsaukšanu no Sociālo un darba lietu komisijas”. Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 57, pret - 10, atturas - 9. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts „Par deputāta Nikolaja Kabanova ievēlēšanu Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā”. Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par deputāta Nikolaja Kabanova ievēlēšanu Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 50, pret - 11, atturas - 10. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts „Par Ivara Dzindzuka apstiprināšanu par Rēzeknes tiesas tiesnesi”. Juridiskās komisijas vārdā - deputāte Inese Šlesere.

I.Šlesere (LPP/LC frakcija).

Labrīt, augsti godātais Prezidij! Godātie kolēģi! Saeimas Juridiskā komisija ir izskatījusi un vienbalsīgi atbalstījusi lēmuma projektu „Par Ivara Dzindzuka apstiprināšanu par Rēzeknes tiesas tiesnesi”. Lūdzu arī kolēģus atbalstīt minēto lēmuma projektu.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par Ivara Dzindzuka apstiprināšanu par Rēzeknes tiesas tiesnesi”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu. Lūdzu rezultātu! Par - 74, pret un atturas - nav. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts „Par Ramiro Grandāna apstiprināšanu par Jēkabpils rajona tiesas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāte Inese Šlesere.

I.Šlesere (LPP/LC frakcija).

Kolēģi! Juridiskā komisija ir izskatījusi un ar balsu vairākumu atbalstījusi lēmuma projektu „Par Ramiro Grandāna apstiprināšanu par Jēkabpils rajona tiesas tiesnesi”. Lūdzu kolēģus atbalstīt arī šo lēmuma projektu.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par Ramiro Grandāna apstiprināšanu par Jēkabpils rajona tiesas tiesnesi”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 75, pret un atturas -nav. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts „Par Sarmītes Lucavas apstiprināšanu par Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāte Inese Šlesere.

I.Šlesere (LPP/LC frakcija).

Saeimas Juridiskā komisija ir izskatījusi un ar balsu vairākumu atbalstījusi lēmuma projektu „Par Sarmītes Lucavas apstiprināšanu par Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesas tiesnesi”. Lūdzu kolēģus atbalstīt šo lēmuma projektu.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par Sarmītes Lucavas apstiprināšanu par Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesas tiesnesi”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 67, pret - 5, atturas - nav. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts „Par Irēnas Milleres apstiprināšanu par Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāte Inese Šlesere.

I.Šlesere (LPP/LC frakcija).

Kolēģi! Saeimas Juridiskā komisija ir savā sēdē izskatījusi un vienbalsīgi atbalstījusi lēmuma projektu „Par Irēnas Milleres apstiprināšanu par Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas tiesnesi”. Lūdzu kolēģus atbalstīt arī šo lēmuma projektu.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par Irēnas Milleres apstiprināšanu par Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas tiesnesi”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 70, pret - 2, atturas - 1. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts „Par Ivetas Salakas apstiprināšanu par Jelgavas tiesas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāte Inese Šlesere.

I.Šlesere (LPP/LC frakcija).

Kolēģi! Saeimas Juridiskā komisija savā sēdē ir izskatījusi un vienbalsīgi atbalstījusi lēmuma projektu „Par Ivetas Salakas apstiprināšanu par Jelgavas tiesas tiesnesi”. Lūdzu kolēģus atbalstīt arī šo lēmuma projektu.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par Ivetas Salakas apstiprināšanu par Jelgavas tiesas tiesnesi”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 71, pret un atturas - nav. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts „Par Aleksandra Skritņika apstiprināšanu par Rēzeknes tiesas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāte Inese Šlesere.

I.Šlesere (LPP/LC frakcija).

Kolēģi! Saeimas Juridiskā komisija ir izskatījusi un vienbalsīgi atbalstījusi lēmuma projektu „Par Aleksandra Skritņika apstiprināšanu par Rēzeknes tiesas tiesnesi”. Lūdzu kolēģu atbalstu.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par Aleksandra Skritņika apstiprināšanu par Rēzeknes tiesas tiesnesi”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 65, pret - 6, atturas- nav. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts „Par Signes Vilnes apstiprināšanu par Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāte Inese Šlesere.

I.Šlesere (LPP/LC frakcija).

Saeimas Juridiskā komisija ir izskatījusi un vienbalsīgi atbalstījusi lēmuma projektu „Par Signes Vilnes apstiprināšanu par Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas tiesnesi”. Lūdzu kolēģus atbalstīt lēmuma projektu.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par Signes Vilnes apstiprināšanu par Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas tiesnesi”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 71, pret un atturas - nav. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts „Par Tatjanas Jefremovas iecelšanu par administratīvās rajona tiesas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāte Inese Šlesere.

I.Šlesere (LPP/LC frakcija).

Godātie kolēģi! Saeimas Juridiskā komisija ir izskatījusi un vienbalsīgi atbalstījusi arī lēmuma projektu „Par Tatjanas Jefremovas iecelšanu par administratīvās rajona tiesas tiesnesi”. Lūdzu kolēģus atbalstīt šo lēmuma projektu.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par Tatjanas Jefremovas iecelšanu par administratīvās rajona tiesas tiesnesi”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu rezultātu! Par - 70, pret un atturas - nav. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts „Par Ilzes Ieviņas iecelšanu par Rīgas pilsētas zemesgrāmatu nodaļas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāte Inese Šlesere.

I.Šlesere (LPP/LC frakcija).

Saeimas Juridiskā komisija ir vienbalsīgi atbalstījusi arī lēmuma projektu „Par Ilzes Ieviņas iecelšanu par Rīgas pilsētas zemesgrāmatu nodaļas tiesnesi”. Lūdzu kolēģus atbalstīt arī šo lēmuma projektu.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par Ilzes Ieviņas iecelšanu par Rīgas pilsētas zemesgrāmatu nodaļas tiesnesi”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 70, pret un atturas - nav. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts „Par Ināras Jaunzemes iecelšanu par Jūrmalas zemesgrāmatu nodaļas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāte Inese Šlesere.

I.Šlesere (LPP/LC frakcija).

Godātie kolēģi! Saeimas Juridiskā komisija ir izskatījusi un vienbalsīgi atbalstījusi lēmuma projektu „Par Ināras Jaunzemes iecelšanu par Jūrmalas zemesgrāmatu nodaļas tiesnesi”. Lūdzu kolēģus atbalstīt arī šo lēmuma projektu.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par Ināras Jaunzemes iecelšanu par Jūrmalas zemesgrāmatu nodaļas tiesnesi”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 71, pret un atturas -nav. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts „Par Ineses Trēdes apstiprināšanu par Jelgavas zemesgrāmatu nodaļas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāte Inese Šlesere.

I.Šlesere (LPP/LC frakcija).

Juridiskā komisija ir izskatījusi un vienbalsīgi atbalstījusi lēmuma projektu „Par Ineses Trēdes apstiprināšanu par Jelgavas zemesgrāmatu nodaļas tiesnesi”. Lūdzu kolēģus atbalstīt lēmuma projektu.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par Ineses Trēdes apstiprināšanu par Jelgavas zemesgrāmatu nodaļas tiesnesi”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 73, pret un atturas- nav. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts „Par Jāņa Tiltiņa apstiprināšanu par Augstākās tiesas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāte Inese Šlesere.

I.Šlesere (LPP/LC frakcija).

Godātie kolēģi! Saeimas Juridiskā komisija ir izskatījusi un vienbalsīgi atbalstījusi šādu lēmuma projektu: „Apstiprināt Jāni Tiltiņu par Augstākās tiesas tiesnesi, vienlaikus atbrīvojot viņu no Rīgas apgabaltiesas tiesneša amata”. Lūdzu kolēģus atbalstīt arī šo lēmuma projektu.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par Jāņa Tiltiņa apstiprināšanu par Augstākās tiesas tiesnesi”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 71, pret un atturas - nav. Lēmums pieņemts.

I.Šlesere. Paldies, kolēģi!

Sēdes vadītājs. Godātie kolēģi! Pirms sākam skatīt nākamo šodienas sēdes darba kārtības sadaļu, mums jālemj par iespējamām izmaiņām šodienas sēdes darba kārtībā, jo Sociālo un darba lietu komisija lūdz iekļaut tajā likumprojektu „Grozījumi Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā” izskatīšanai pirmajā lasījumā. Vai deputātiem ir iebildumi pret šādu šodienas sēdes darba kārtības grozījumu? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Sākam skatīt sadaļu „Likumprojektu izskatīšana”. Likumprojekts „Grozījumi Bezdarbnieku un darba meklētāju atbalsta likumā”, pirmais lasījums.

Sociālo un darba lietu komisijas vārdā - deputāte Inta Feldmane.

I.Feldmane (LPP/LC frakcija).

Godātie kolēģi! Sociālo un darba lietu komisija izskatīja un pirmajā lasījumā atbalstīja likumprojektu „Grozījumi Bezdarbnieku un darba meklētāju atbalsta likumā”. Lūdzu Saeimu atbalstīt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi Bezdarbnieku un darba meklētāju atbalsta likumā” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 76, pret - 2, atturas - nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

I.Feldmane. Termiņš - 30.septembris.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

Likumprojekts „Grozījums likumā „Par apdrošināšanu bezdarba gadījumam””, pirmais lasījums.

Sociālo un darba lietu komisijas vārdā - deputāte Inta Feldmane.

I.Feldmane (LPP/LC frakcija).

Sociālo un darba lietu komisija ir izskatījusi un atbalstījusi pirmajā lasījumā likumprojektu „Grozījums likumā „Par apdrošināšanu bezdarba gadījumam””. Lūdzu Saeimu atbalstīt to pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījums likumā „Par apdrošināšanu bezdarba gadījumam”” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 73, pret - 5, atturas - nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

I.Feldmane. Termiņš - 30.septembris.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par Konvenciju par kibernoziegumiem un Konvencijas par kibernoziegumiem Papildu protokolu par rasisma un ksenofobijas noziedzīgajiem nodarījumiem, kas tiek izdarīti datorsistēmās””. Otrais lasījums.

Ārlietu komisijas vārdā - deputāts Andris Bērziņš.

A.Bērziņš (LPP/LC frakcija).

Augsti godātais Prezidij! Godājamie kolēģi! Strādāsim ar dokumentu Nr.2479.

Dokuments ir izskatīts Ārlietu komisijā. Nekādi grozījumi, papildinājumi uz otro lasījumu nav saņemti. Aicinu kolēģus nobalsot par likumprojekta pieņemšanu otrajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi likumā „Par Konvenciju par kibernoziegumiem un Konvencijas par kibernoziegumiem Papildu protokolu par rasisma un ksenofobijas noziedzīgajiem nodarījumiem, kas tiek izdarīti datorsistēmās”” pieņemšanu otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Es atvainojos… Godātie kolēģi! Neliela kļūme… Šis neesot galīgais lasījums. Šis ir otrais lasījums.

Vēlreiz lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi likumā „Par Konvenciju par kibernoziegumiem un Konvencijas par kibernoziegumiem Papildu protokolu par rasisma un ksenofobijas noziedzīgajiem nodarījumiem, kas tiek izdarīti datorsistēmās”” pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! (No zāles: „Nevar nobalsot!”) Es atvainojos… Vai ir kaut kādas problēmas ar balsošanas sistēmu?... Neesot. (No zāles dep. A.Rugāte: „Nav balsošanas režīma!”) Ir balsošanas režīms. Lūdzu, balsojiet!

Varbūt mēs varam vēlreiz atgriezties tajā pozīcijā, kur mēs ieslēdzam balsošanas režīmu? Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim par minētā likumprojekta pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 83, pret un atturas - nav. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

A.Bērziņš. Šā gada 20.septembris.

Sēdes vadītājs. Šā gada 20.septembris… Deputāti neiebilst. Paldies.

Likumprojekts „Par Eiropas Padomes paplašinātā daļējā nolīguma par sportu (EPAS) statūtiem”, pirmais lasījums.

Ārlietu komisijas vārdā - deputāts Andris Bērziņš.

A.Bērziņš (LPP/LC frakcija).

Godājamie kolēģi! Strādāsim ar dokumentu Nr.2480.

Izglītības un zinātnes ministrijas sagatavotais un Ministru kabineta akceptētais un iesniegtais likumprojekts „Par Eiropas Padomes paplašinātā daļējā nolīguma par sportu (EPAS) statūtiem” paredz pieņemt un apstiprināt statūtus, kuru mērķis ir būtiski palielināt nevalstisko sporta organizāciju lomu starptautiskās sporta politikas veidošanā. Statūti ir vērsti uz sporta politikas stratēģijas un standartu vienotu izstrādi visās dalībvalstīs. Kā Izglītības un zinātnes ministrija mums skaidroja Ārlietu komisijā, kur šis dokuments guva vienbalsīgu atbalstu, tas stipri palīdzēšot harmonizēt sporta attīstību visā pasaulē.

Kolēģi, aicinu atbalstīt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Par Eiropas Padomes paplašinātā daļējā nolīguma par sportu (EPAS) statūtiem” pieņemšanu pirmajā lasījumā. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 73, pret - nav, atturas - 1. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

A.Bērziņš. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam - šā gada 20.septembris.

Sēde vadītājs. Deputāti neiebilst.

Likumprojekts „Par 1919.gada Starptautiskās darba organizācijas konstitūcijas 1997.gada 19.jūnija grozījumu dokumentu”, pirmais lasījums.

Ārlietu komisijas vārdā - deputāts Andris Bērziņš.

A.Bērziņš (LPP/LC frakcija).

Godājamais Prezidij! Godājamie kolēģi! Strādāsim ar dokumentu Nr.2687. Dokuments ir Labklājības ministrijas sagatavots, izstrādāts un Ministru kabineta akceptēts un iesniegts. Tas paredz Latvijas pievienošanos Starptautiskās darba organizācijas konstitūcijai.

Starptautiskā darba organizācija ir Apvienoto Nāciju Organizācijā vienīgā, kura saglabājusies kopš Tautu Savienības laikiem. Tā ir organizācija, kurā tiek izstrādāti ar nodarbinātību, darbu, atpūtu, darba uzraudzību, pārraudzību - un tā tālāk - saistītie dokumenti, kurus ratificē nacionālo valstu parlamenti un iestrādā nacionālo valstu likumdošanas aktos.

Aicinu, kolēģi, akceptēt likumprojektu pirmajā lasījumā. Ārlietu komisija to ir izdarījusi.

Sēdes vadītājs. Paldies!

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Par 1919.gada Starptautiskās darba organizācijas konstitūcijas 1997.gada 19.jūnija grozījumu dokumentu” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 77, pret un atturas - nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

A.Bērziņš. Godājamie kolēģi! Priekšlikumus lūdzu iesniegt līdz šā gada 20.septembrim.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

Nākamais darba kārtības punkts ir likumprojekts „Grozījumi likumā „Par pilsētu, rajonu, novadu un pagastu vēlēšanu komisijām un vēlēšanu iecirkņu komisijām””, otrais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā - deputāts Oskars Spurdziņš.

O.Spurdziņš (Tautas partijas frakcija).

Šim likumprojektam priekšlikumi nav iesniegti, tāpēc lūdzu atbalstīt šo grozījumu tālāko virzību.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi likumā „Par pilsētu, rajonu, novadu un pagastu vēlēšanu komisijām un vēlēšanu iecirkņu komisijām”” pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 70, pret - nav, atturas - 2. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

O.Spurdziņš. Lūdzu par priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam noteikt 19.septembri.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas fondiem””, otrais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā - deputāts Oskars Spurdziņš.

O.Spurdziņš (Tautas partijas frakcija).

Šim likumprojektam kopumā esam saņēmuši 24 priekšlikumus.

Pirmais - Juridiskā biroja priekšlikums, kuru komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš. Arī 2. - Juridiskā biroja priekšlikumu - komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš. Tāpat komisija atbalsta arī 3. - Juridiskā biroja priekšlikumu.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš. Komisija atbalsta arī 4. - Juridiskā biroja priekšlikumu.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš. Komisijas atbalstu guva arī Juridiskā biroja 5.priekšlikums.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš. 6. - Juridiskā biroja priekšlikumu - komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš. Tā atbalsta arī 7. - Juridiskā biroja priekšlikumu.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš. Arī 8. - Juridiskā biroja priekšlikums - guva komisijas atbalstu.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš. 9. - Juridiskā biroja priekšlikums - ir daļēji atbalstīts, iestrādājot to 10. - Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikumā, kuru komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Arī pret šo priekšlikumu deputātiem nav iebildumu.

O.Spurdziņš. 11. - Juridiskā biroja priekšlikums - guva atbalstu.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš. Atbalstīts ir arī 12. - Juridiskā biroja priekšlikums.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš. Arī 13. - Juridiskā biroja priekšlikums - guva komisijas atbalstu.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

O.Spurdziņš. Arī 14. - Juridiskā biroja priekšlikums - tika atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš. 15. - Juridiskā biroja priekšlikums - guva komisijas atbalstu.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš. Komisija atbalstīja arī 16. - Juridiskā biroja priekšlikumu.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš. Arī 17. - Juridiskā biroja priekšlikums - guva komisijas atbalstu.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš. Komisija atbalstīja arī 18. - Juridiskā biroja priekšlikumu.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš. Un arī 19. - Juridiskā biroja priekšlikumu - komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš. Tāpat komisija atbalsta 20. - Juridiskā biroja priekšlikumu.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš. Komisija atbalsta arī 21. - Juridiskā biroja priekšlikumu.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

O.Spurdziņš. Tā atbalsta arī 22. - Juridiskā biroja priekšlikumu.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

O.Spurdziņš. 23. - Juridiskā biroja priekšlikums - daļēji tika atbalstīts, to iestrādājot 24. - Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

O.Spurdziņš. 24.priekšlikumu komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš. Paldies.

Lūdzu atbalstīt šo likumprojektu otrajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi likumā „Par valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas fondiem”” pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 77, pret - nav, atturas - 1. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

O.Spurdziņš. Lūdzu par priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam noteikt šā gada 19.septembri.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš. Paldies.

Sēdes vadītājs. Nākamais darba kārtības punkts - likumprojekts „Grozījumi Zvejniecības likumā”, pirmais lasījums.

Agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā - deputāts Ingmārs Līdaka.

I.Līdaka (ZZS frakcija).

Cienījamie deputāti! Jūsu uzmanībai tiek piedāvāts likumprojekts Nr.790. Tātad Agrārās, vides un reģionālās politikas komisija lūdz akceptēt pirmajā lasījumā likumprojektu „Grozījumi Zvejniecības likumā”. Šie grozījumi paredz nopietnas institucionālas izmaiņas valsts zivsaimniecības pārvaldē. Pirmām kārtām tiek paredzēts nodalīt zivsaimniecības politikas plānošanu no tās ieviešanas un īstenošanas. Tā, piemēram, ir paredzēts mainīt līdzšinējo un zināmā mērā haotisko funkciju sadalījumu starp Valsts zivsaimniecības pārvaldi un Latvijas Zivju resursu aģentūru, zivsaimniecības politikas plānošanas darbu uzticot jaunveidojamam Zivsaimniecības politikas departamentam, protams, Zemkopības ministrijas pakļautībā. Tiks likvidēta arī Valsts zivsaimniecības pārvalde. Savukārt praktiskais zivsaimniecības politikas īstenošanas darbs pilnībā pāries Latvijas Zivju resursu aģentūras ziņā - tātad tiks paplašinātas šīs aģentūras funkcijas.

Šis jautājums ir apspriests, kā vēsta anotācija, arī Zivsaimniecības konsultatīvajā padomē, kur pulcējas apmēram deviņas sabiedriskās organizācijas, kas saistītas ar zivsaimniecības sfēru. Kā liecina anotācija, šis grozījums tur ir pieņemts zināšanai un ir akceptēts. Tā ka es tomēr varētu apgalvot, ka arī šīs nevalstiskās organizācijas ir akceptējušas minētās izmaiņas.

Tā kā šo strukturālo izmaiņu veikšana ir saistīta ar vairāk nekā 20 Ministru kabineta noteikumu izstrādi, bet jauno modeli būtu ļoti vēlams pilnvērtīgi ieviest jau ar nākamo gadu, komisija lūdz piešķirt šim likumprojektam steidzamības statusu.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli vispirms mums ir jābalso par steidzamības piešķiršanu šim likumprojektam. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi Zvejniecības likumā” atzīšanu par steidzamu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 49, pret - 19, atturas - 18. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

Lūdzu vēlreiz zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi Zvejniecības likumā” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 60, pret - 14, atturas - 6. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam un to, kad likumprojekts otrajā un galīgajā lasījumā tiks izskatīts Saeimas sēdē.

I.Līdaka. Paldies par atsaucību, cienījamie deputāti! Ceru, ka šie grozījumi veicinās arī līdaku populāciju, bet priekšlikumus lūdzu iesniegt līdz 22.septembrim pulksten 17.00. Tātad termiņš ir 22.septembris pulksten 17.00. Ierosinu šos grozījumus skatīt Saeimas 9.oktobra sēdē.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

Nākamais darba kārtības punkts - likumprojekts „Grozījumi Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā”, pirmais lasījums.

Sociālo un darba lietu komisijas vārdā - deputāte Aija Barča.

A.Barča (Tautas partijas frakcija).

Godātais priekšsēdētāja kungs! Cienījamās deputātes un godājamie deputāti! Sociālo un darba lietu komisijas vārdā man ir pienākums jūs informēt, ka Sociālo un darba lietu komisija vasaras periodā iesaistījās šā likumprojekta izstrādes procesā - to sagatavoja un iesniedza. Jums šodien priekšā ir celta arīdzan anotācija, kurā jūs varat iepazīties ar maksimāli iespējamiem skaitļiem un pašvaldībām, kurās tiek sniegts atbalsts dzīvokļa jautājumu risināšanā, maksājot dzīvokļa pabalstu, un kurās - ne.

Godātie deputāti! Sesiju starplaikā vasaras periodā Ministru prezidents vairākkārt aicināja kopā darba grupu, kurā arīdzan es tiku aicināta piedalīties un kurā aktīvi darbojās gan Labklājības ministrija, gan Latvijas Pašvaldību savienība, gan arī pakalpojumu sniedzēju organizāciju pārstāvji. Un, lūk, šis ir mūsu kopējā darba rezultāts.

Kolēģi, likumprojektā, ar kuru jums bija iespēja iepazīties jau agrāk, ir norādīts, ka likumprojektam ir nepieciešams iegūt likuma spēku jau šā gada 1.oktobrī, lai mēs maksimāli varētu atbalstīt un aicināt arī pašvaldības darboties, jo ir 99 pašvaldības, kuras ne 2006., ne 2007.gadā šādu atbalstu iedzīvotājiem nesniedza, iespējams, aizbildinoties ar to, ka Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā dzīvokļa pabalsts nav minēts kā obligātais valsts pabalsts, bet tikai kā garantētā minimālā ienākuma jeb, citiem vārdiem sakot, GMI pabalsts.

Cienītie kolēģi! Komisija ar balsu vairākumu atbalstīja gan šo likumprojektu, gan arī nepieciešamību šo likumprojektu izskatīt steidzamības kārtā.

Es lūdzu šodien pieņemt šādu lēmumu!

Sēdes vadītājs. Paldies. Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli vispirms mums ir jābalso par steidzamības piešķiršanu šim likumprojektam. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā” atzīšanu par steidzamu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 81, pret - 1, atturas - 1. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

Lūdzu vēlreiz zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 84, pret un atturas - nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam un laiku, kad likumprojekts tiks izskatīts otrajā, galīgajā, lasījumā Saeimas sēdē.

A.Barča. Sociālo un darba lietu komisija aicina par priekšlikumu iesniegšanas termiņu noteikt šā gada 15.septembri, bet izskatīt Saeimas sēdē - 18.septembrī.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

Nākamais un pēdējais darba kārtības punkts - lēmuma projekts „Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu likumprojekta „Invaliditātes likums” (Nr.577/Lp9) otrajam lasījumam līdz 2008.gada 10.oktobrim”.

Sociālo un darba lietu komisijas vārdā - deputāte Aija Barča.

A.Barča (Tautas partijas frakcija).

Priekšsēdētāja kungs! Godātie kolēģi! Starpsesiju laikā - 19. un 20.augustā - sadarbībā ar Ziemeļu Ministru padomi un invalīdu un viņu draugu apvienību „Apeirons” Sociālo un darba lietu komisija Saeimā organizēja starptautisku konferenci jautājumā par personīgo asistentu, kas ir Invaliditātes likuma viens no galvenajiem jautājumiem. Šajā mūsu starptautiskajā konferencē piedalījās ārvalstu kolēģi un lektori no Somijas, Dānijas, Zviedrijas, Norvēģijas, arīdzan no mūsu Labklājības ministrijas, Izglītības un zinātnes ministrijas, kā arī daudzām nevalstiskajām organizācijām, kuras atbalsta invalīdu tiesības.

Godātie kolēģi! Sociālo un darba lietu komisija jau ir saņēmusi daudz priekšlikumu un daudzu nevalstisko organizāciju rosinājumu Invaliditātes likuma otrajam lasījumam, tādēļ pēc konferences diemžēl ir vēl ļoti daudz darba, kā to Sociālās drošības apakškomisijas sēdē atzina Labklājības ministrijas pārstāvji. Un tāpēc Sociālo un darba lietu komisija lūdz Saeimu pagarināt otrajam lasījumam paredzēto priekšlikumu iesniegšanas termiņu līdz šā gada 10.oktobrim, lai mēs kvalitatīvāk varētu sagatavot šo likumprojektu izskatīšanai Saeimā galīgajā lasījumā, iespējams, jau šogad.

Sēdes vadītājs. Paldies. Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu likumprojekta „Invaliditātes likums” (Nr.577/Lp9) otrajam lasījumam līdz 2008.gada 10.oktobrim”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 56, pret - 21, atturas - 9. Lēmums pieņemts. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš tiek pagarināts līdz 2008.gada 10.oktobrim.

Godātie kolēģi! Līdz ar to apstiprinātā šodienas darba kārtība ir izskatīta.

Es informēju jūs, ka ir saņemts deputātu Zaķa, Bendrātes, Mūrnieces, Āboltiņas un Ziedones-Kantānes jautājums zemkopības ministram Mārtiņam Rozem „Par Meža attīstības fonda līdzekļu izlietojumu”. Šis jautājums tiks nodots zemkopības ministram Mārtiņam Rozem.

Lūdzu zvanu reģistrācijai! Reģistrēsimies ar balsošanas kartēm.

Kamēr tiek apkopoti balsošanas rezultāti, es gribētu mūsu visu vārdā pirmām kārtām sveikt mūsu kolēģi Viktoru Ščerbatihu saistībā ar izcīnīto bronzas medaļu Pekinas olimpiādē! (Aplausi.)

Vēl es gribētu teikt, ka laikā starp sēdēm, kuras vairākas notika šajā vasarā, deputātiem ir bijušas arī pusapaļas jubilejas.

Un tāpēc sveiciens pagājušajā jubilejā Oskaram Spurdziņam! (Aplausi.)

Sveiciens pagājušajā jubilejā arī Guntim Blumbergam! (Aplausi.)

Sveiciens pagājušajā jubilejā Aigaram Štokenbergam… (Aplausi.) Viņš gan laikam vēl svin…

Un sveiciens pagājušajā jubilejā Andrejam Klementjevam! (Aplausi.)

Tagad vārds reģistrācijas rezultātu nolasīšanai Saeimas sekretāra biedram Andrejam Klementjevam.

A.Klementjevs (9.Saeimas sekretāra biedrs).

Labrīt, augsti godātie deputāti! Nav reģistrējušies: Dzintars Ābiķis, Andris Bērziņš (ZZS), Aigars Štokenbergs, Vladimirs Buzajevs, Boriss Cilevičs, Ingrīda Circene, Ina Druviete, Artis Kampars, Visvaldis Lācis, Gunārs Laicāns, Ainars Latkovskis, Sergejs Mirskis, Leopolds Ozoliņš, Raimonds Pauls, Dagnija Staķe, Ērika Zommere, Kārlis Šadurskis un Nils Ušakovs. Paldies.

Sēdes vadītājs. Vārds paziņojumam deputātam Guntim Blumbergam.

G.Blumbergs (ZZS frakcija).

Cienījamie Tautsaimniecības komisijas locekļi! Lūdzu uz sēdi mūsu telpās. Tūlīt!

Sēdes vadītājs. Vārds paziņojumam deputātam Jānim Tutinam.

J.Tutins (frakcija „Saskaņas Centrs”).

Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde notiks komisijas telpās. Tūlīt!

Sēdes vadītājs. Vārds paziņojumam deputātam Kārlim Leiškalnam.

K.Leiškalns (Tautas partijas frakcija).

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas deputātus lūdzu uz sēdi pulksten 10.30. Runāsim par fondētajām pensijām.

Sēdes vadītājs. Vārds paziņojumam deputātam Oskaram Spurdziņam.

O.Spurdziņš (Tautas partijas frakcija).

Kolēģi no Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas! Sēde notiks pulksten 11.30 komisijas telpās.

Sēdes vadītājs. Vārds paziņojumam deputātam Jānim Šmitam.

J.Šmits (LPP/LC frakcija).

Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde notiks pulksten 10.30 komisijas telpās.

Sēdes vadītājs. Vārds paziņojumam deputātei Intai Feldmanei.

I.Feldmane (LPP/LC frakcija).

Sociālo un darba lietu komisijas sēde notiks pulksten 11.00 komisijas telpās.

Sēdes vadītājs. Paldies. Vairāk paziņojumu nav. Līdz ar to Saeimas 11.septembra sēdi pasludinu par slēgtu.

SATURA RĀDĪTĀJS

9.Saeimas rudens sesijas 1.sēde

2008.gada 11.septembrī

Par darba kārtību
Par likumprojektu „Par Latvijas Republikas valdības un Kirgizstānas Republikas valdības līgumu par ieguldījumu veicināšanu un aizsardzību” (Nr.800/Lp9)
(Dok. Nr.2736, 2736A)
Par likumprojektu „Par Eiropas Padomes Konvenciju par terorisma novēršanu” (Nr.801/Lp9)
(Dok. Nr.2751, 2751A)
Par likumprojektu „Grozījumi Nacionālo bruņoto spēku likumā” (Nr.802/Lp9)
(Dok. Nr.2759, 2759A)
Par likumprojektu „Grozījumi Apcietinājumā turēšanas kārtības likumā” (Nr.803/Lp9)
(Dok. Nr.2760, 2760A)
Par likumprojektu „Grozījums Ieroču aprites likumā” (Nr.804/Lp9)
(Dok. Nr.2761, 2761A)
Par likumprojektu „Grozījums Valsts drošības iestāžu likumā” (Nr.805/Lp9)
(Dok. Nr.2762, 2762A)
Par likumprojektu „Grozījums Militārā dienesta likumā” (Nr.806/Lp9)
(Dok. Nr.2763, 2763A)
Par likumprojektu „Grozījums likumā „Par valsts sociālo apdrošināšanu”” (Nr.807/Lp9)
(Dok. Nr.2764, 2764A)
Par likumprojektu „Grozījumi Valsts fondēto pensiju likumā” (Nr.808/Lp9)
(Dok. Nr.2765, 2765A)
Par likumprojektu „Latvijas—Šveices sadarbības programmas vadības likums” (Nr.809/Lp9)
(Dok. Nr.2766, 2766A)
Par likumprojektu „Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” (Nr.810/Lp9)
(Dok. Nr.2767, 2767A)
Par likumprojektu „Grozījumi Augu aizsardzības likumā” (Nr.811/Lp9)
(Dok. Nr.2768, 2768A)
Par likumprojektu „Par Latvijas Mākslas akadēmijas Satversmes grozījumiem” (Nr.812/Lp9)
(Dok. Nr.2769, 2769A)
Par likumprojektu „Par Eiropas Savienības Padomē sanākušo dalībvalstu valdību pārstāvju lēmumu, lai saskaņā ar Pasaules Tirdzniecības organizācijas Vispārējās vienošanās par pakalpojumu tirdzniecību XXI pantu noslēgtu attiecīgus nolīgumus ar Argentīnu, Austrāliju, Brazīliju, Kanādu, Ķīnu, Taivānas, Penhu, Kinmenas un Macu atsevišķo muitas teritoriju (Ķīnas Taipeju), Kolumbiju, Kubu, Ekvadoru, Honkongu (Ķīna), Indiju, Japānu, Korejas Republiku, Jaunzēlandi, Filipīnām, Šveici un Amerikas Savienotajām Valstīm par grozījumiem un nepieciešamajām kompensācijas korekcijām, kas jāveic pēc Čehijas Republikas, Igaunijas Republikas, Kipras Republikas, Latvijas Republikas, Lietuvas Republikas, Ungārijas Republikas, Maltas Republikas, Austrijas Republikas, Polijas Republikas, Slovēnijas Republikas, Slovākijas Republikas, Somijas Republikas un Zviedrijas Karalistes pievienošanās Eiropas Savienībai” (Nr.813/Lp9)
(Dok. Nr.2770, 2770A)
Par likumprojektu „Grozījums Tiesnešu izdienas pensiju likumā” (Nr.814/Lp9)
(Dok. Nr.2771, 2771A)
Par likumprojektu „Grozījumi likumā „Latvijas Nacionālo bruņoto spēku piedalīšanās starptautiskajās operācijās”” (Nr.815/Lp9)
(Dok. Nr.2772, 2772A)
Par likumprojektu „Grozījumi Satversmes tiesas likumā” (Nr.816/Lp9)
(Dok. Nr.2773, 2773A)
Par likumprojektu „Grozījumi Krimināllikumā” (Nr.817/Lp9)
(Dok. Nr.2774, 2774A, 2774B)
Par likumprojektu „Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē” (Nr.818/Lp9) (Noraidīts)
(Dok. Nr.2780, 2780A)
Priekšlikumi - dep. J.Dobelis (pret)
- dep. A.Seile (par)
Par likumprojektu „Par Hāgas konvenciju par pierādījumu iegūšanu ārvalstīs civillietās vai komerclietās” (Nr.819/Lp9)
(Dok. Nr.2785, 2785A)
Par likumprojektu „Grozījumi Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā” (Nr.820/Lp9)
(Dok. Nr.2786, 2786A)
Par likumprojektu „Grozījums likumā „Par privātajiem pensiju fondiem”” (Nr.821/Lp9)
(Dok. Nr.2787, 2787A)
Par likumprojektu „Grozījums Finanšu instrumentu tirgus likumā” (Nr.822/Lp9)
(Dok. Nr.2788, 2788A)
Par likumprojektu „Grozījums Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likumā” (Nr.823/Lp9)
(Dok. Nr.2789, 2789A)
Par likumprojektu „Grozījums Ieguldījumu pārvaldes sabiedrību likumā” (Nr.824/Lp9)
(Dok. Nr.2790, 2790A)
Par likumprojektu „Par Hāgas konvenciju par tiesas un ārpustiesas dokumentu izsniegšanu civillietās vai komerclietās” (Nr.825/Lp9)
(Dok. Nr.2791, 2791A)
Par likumprojektu „Grozījumi Civilprocesa likumā” (Nr.826/Lp9)
(Dok. Nr.2792, 2792A)
Par likumprojektu „Grozījums Valsts informācijas sistēmu likumā” (Nr.827/Lp9)
(Dok. Nr.2793, 2793A)
Par likumprojektu „Grozījums likumā „Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā”” (Nr.828/Lp9)
(Dok. Nr.2794, 2794A)
Par likumprojektu „Grozījums Kredītiestāžu likumā” (Nr.829/Lp9)
(Dok. Nr.2795, 2795A)
Par likumprojektu „Eiropas Savienības struktūrfondu 3.mērķa „Eiropas teritoriālā sadarbība” programmu vadības likums” (Nr.830/Lp9)
(Dok. Nr.2798, 2798A)
Par likumprojektu „Grozījums Latvijas Republikas Satversmē” (Nr.831/Lp9)
(Dok. Nr.2800, 2800A)
Priekšlikums - dep. S.Āboltiņa (par)
Par likumprojektu „Par Muitas sadarbības padomes nodibināšanas konvenciju un tās grozījumiem” (Nr.832/Lp9)
(Dok. Nr.2806, 2806A)
Par likumprojektu „Par nekustamā īpašuma atsavināšanu sabiedriskajām vajadzībām — Dienvidu tilta pār Daugavu 3.kārtas būvniecībai” (Nr.833/Lp9)
(Dok. Nr.2808, 2808A)
Par likumprojektu „Par Latvijas Republikas valdības un Korejas Republikas valdības konvenciju par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma nodokļiem” (Nr.834/Lp9)
(Dok. Nr.2810, 2810A)
Par likumprojektu „Par Protokolu par Horvātijas Republikas pievienošanos Ziemeļatlantijas līgumam” (Nr.835/Lp9)
(Dok. Nr.2822, 2822A)
Par likumprojektu „Par Protokolu par Albānijas Republikas pievienošanos Ziemeļatlantijas līgumam” (Nr.836/Lp9)
(Dok. Nr.2823, 2823A)
Par likumprojektu „Grozījumi Aizsargjoslu likumā” (Nr.837/Lp9)
(Dok. Nr.2825, 2825A)
Par likumprojektu „Par Latvijas Republikas valdības un Maltas valdības līgumu par sadarbību cīņā pret terorismu, nelegālu narkotisko vielu, psihotropo vielu un prekursoru apriti un organizēto noziedzību” (Nr.838/Lp9)
(Dok. Nr.2826, 2826A)
Par darba kārtību
Priekšlikumi - dep. V.Buzajevs (par)
- dep. J.Dobelis (pret)
Par neapmaksāta atvaļinājuma piešķiršanu deputātam Oļegam Deņisovam
(Dok. Nr.2803)
Lēmuma projekts „Par deputāta Nikolaja Kabanova atsaukšanu no Sociālo un darba lietu komisijas” (Nr.486/Lm9)
(Dok. Nr.2753)
Lēmuma projekts „Par deputāta Nikolaja Kabanova ievēlēšanu Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā” (Nr.487/Lm9)
(Dok. Nr.2754)
Lēmuma projekts „Par Ivara Dzindzuka apstiprināšanu par Rēzeknes tiesas tiesnesi” (Nr.490/Lm9)
(Dok. Nr.2811)
Ziņo - dep. I.Šlesere
Lēmuma projekts „Par Ramiro Grandāna apstiprināšanu par Jēkabpils rajona tiesas tiesnesi” (Nr.491/Lm9)
(Dok. Nr.2812)
Ziņo - dep. I.Šlesere
Lēmuma projekts „Par Sarmītes Lucavas apstiprināšanu par Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesas tiesnesi” (Nr.492/Lm9)
(Dok. Nr.2813)
Ziņo - dep. I.Šlesere
Lēmuma projekts „Par Irēnas Milleres apstiprināšanu par Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas tiesnesi” (Nr.493/Lm9)
(Dok. Nr.2814)
Ziņo - dep. I.Šlesere
Lēmuma projekts „Par Ivetas Salakas apstiprināšanu par Jelgavas tiesas tiesnesi” (Nr.494/Lm9)
(Dok. Nr.2815)
Ziņo - dep. I.Šlesere
Lēmuma projekts „Par Aleksandra Skritņika apstiprināšanu par Rēzeknes tiesas tiesnesi” (Nr.495/Lm9)
(Dok. Nr.2816)
Ziņo - dep. I.Šlesere
Lēmuma projekts „Par Signes Vilnes apstiprināšanu par Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas tiesnesi” (Nr.496/Lm9)
(Dok. Nr.2817)
Ziņo - dep. I.Šlesere
Lēmuma projekts „Par Tatjanas Jefremovas iecelšanu par administratīvās rajona tiesas tiesnesi” (Nr.497/Lm9)
(Dok. Nr.2818)
Ziņo - dep. I.Šlesere
Lēmuma projekts „Par Ilzes Ieviņas iecelšanu par Rīgas pilsētas zemesgrāmatu nodaļas tiesnesi” (Nr.498/Lm9)
(Dok. Nr.2819)
Ziņo - dep. I.Šlesere
Lēmuma projekts „Par Ināras Jaunzemes iecelšanu par Jūrmalas zemesgrāmatu nodaļas tiesnesi” (Nr.499/Lm9)
(Dok. Nr.2820)
Ziņo - dep. I.Šlesere
Lēmuma projekts „Par Ineses Trēdes apstiprināšanu par Jelgavas zemesgrāmatu nodaļas tiesnesi” (Nr.500/Lm9)
(Dok. Nr.2821)
Ziņo - dep. I.Šlesere
Lēmuma projekts „Par Jāņa Tiltiņa apstiprināšanu par Augstākās tiesas tiesnesi” (Nr.501/Lm9)
(Dok. Nr.2838)
Ziņo - dep. I.Šlesere
Par darba kārtību
Likumprojekts „Grozījumi Bezdarbnieku un darba meklētāju atbalsta likumā” (Nr.781/Lp9) (1.lasījums)
(Dok. Nr.2684, 2755)
Ziņo - dep. I.Feldmane
Likumprojekts „Grozījums likumā „Par apdrošināšanu bezdarba gadījumam”” (Nr.785/Lp9) (1.lasījums)
(Dok. Nr.2688, 2756)
Ziņo - dep. I.Feldmane
Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par Konvenciju par kibernoziegumiem un Konvencijas par kibernoziegumiem Papildu protokolu par rasisma un ksenofobijas noziedzīgajiem nodarījumiem, kas tiek izdarīti datorsistēmās”” (Nr.723/Lp9) (2.lasījums)
(Dok. Nr.2479, 2758)
Ziņo - dep. A.Bērziņš (LPP/LC)
Likumprojekts „Par Eiropas Padomes paplašinātā daļējā nolīguma par sportu (EPAS) statūtiem” (Nr.724/Lp9) (1.lasījums)
(Dok. Nr.2480, 2775)
Ziņo - dep. A.Bērziņš (LPP/LC)
Likumprojekts „Par 1919.gada Starptautiskās darba organizācijas konstitūcijas 1997.gada 19.jūnija grozījumu dokumentu” (Nr.784/Lp9) (1.lasījums)
(Dok. Nr.2687, 2776)
Ziņo - dep. A.Bērziņš (LPP/LC)
Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par pilsētu, rajonu, novadu un pagastu vēlēšanu komisijām un vēlēšanu iecirkņu komisijām”” (Nr.740/Lp9) (2.lasījums)
(Dok. Nr.2522, 2807)
Ziņo - dep. O.Spurdziņš
Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas fondiem”” (Nr.755/Lp9) (2.lasījums)
(Dok. Nr.2569, 2827)
Ziņo - dep. O.Spurdziņš
Likumprojekts „Grozījumi Zvejniecības likumā” (Nr.790/Lp9) (1.lasījums) (Steidzams)
(Dok. Nr.2710, 2833)
Ziņo - dep. I.Līdaka
Likumprojekts „Grozījumi Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā” (Nr.820/Lp9) (1.lasījums) (Steidzams)
(Dok. Nr.2786, 2786A)
Ziņo - dep. A.Barča
Lēmuma projekts „Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu likumprojekta „Invaliditātes likums” (Nr.577/Lp9) 2.lasījumam līdz 2008.gada 10.oktobrim” (Nr.502/Lm9)
(Dok. Nr.2846)
Ziņo - dep. A.Barča
Par Saeimas deputātu jautājumu zemkopības ministram Mārtiņam Rozem „Par Meža attīstības fonda līdzekļu izlietojumu”(Nr.71/J9))
Reģistrācijas rezultāti
Nolasa - Saeimas sekretāra biedrs   A.Klementjevs
Paziņojumi
- dep. G.Blumbergs
- dep. J.Tutins
- dep. K.Leiškalns
- dep. O.Spurdziņš
- dep. J.Šmits
- dep. I.Feldmane

Balsojumi

Datums: 11.09.2008. 09:04:32 bal001
Balsošanas motīvs: Par izmaiņām darba kārtībā

Datums: 11.09.2008. 09:05:32 bal002
Balsošanas motīvs: Par izmaiņām darba kārtībā

Grozījumi likumā "Latvijas Nacionālo bruņoto spēku piedalīšanās starptautiskajās operācijās"
Datums: 11.09.2008. 09:12:52 bal003
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.2772 nodošanu komisijai

Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē
Datums: 11.09.2008. 09:22:50 bal004
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.2780 nodošanu komisijai

Grozījums Latvijas Republikas Satversmē
Datums: 11.09.2008. 09:30:22 bal005
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.2800 nodošanu komisijai

Par nekustamā īpašuma atsavināšanu sabiedriskajām vajadzībām - Dienvidu tilta pār Daugavu 3.kārtas būvniecībai
Datums: 11.09.2008. 09:31:36 bal006
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.2808 nodošanu komisijai

Par Protokolu par Horvātijas Republikas pievienošanos Ziemeļatlantijas līgumam
Datums: 11.09.2008. 09:33:04 bal007
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.2822 nodošanu komisijai

Datums: 11.09.2008. 09:44:18 bal008
Balsošanas motīvs: Par izmaiņām darba kārtībā

Par deputāta Nikolaja Kabanova ievēlēšanu Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā
Datums: 11.09.2008. 09:46:24 bal010
Balsošanas motīvs: Par lēmuma projektu ar dok. nr.2754

Grozījumi Bezdarbnieku un darba meklētāju atbalsta likumā (1.lasījums)
Datums: 11.09.2008. 09:58:42 bal023
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.2684 pieņemšanu 1.lasījumā

Grozījums likumā "Par apdrošināšanu bezdarba gadījumam" (1.lasījums)
Datums: 11.09.2008. 09:59:42 bal024
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.2688 pieņemšanu 1.lasījumā

Grozījumi likumā "Par Konvenciju par kibernoziegumiem un Konvencijas par kibernoziegumiem Papildu protokolu par rasisma un ksenofobijas noziedzīgajiem nodarījumiem, kas tiek izdarīti datorsistēmās" (2.lasījums)
Datums: 11.09.2008. 10:02:52 bal026
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.2758 pieņemšanu 2.lasījumā

Par Eiropas Padomes paplašinātā daļējā nolīguma par sporta (EPAS) statūtiem (1.lasījums)
Datums: 11.09.2008. 10:04:44 bal027
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.2480 pieņemšanu 1.lasījumā

Par 1919.gada Starptautiskās darba organizācijas konstitūcijas 1997.gada 19.jūnija grozījumu dokumentu (1.lasījums)
Datums: 11.09.2008. 10:06:32 bal028
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.2687 pieņemšanu 1.lasījumā

Grozījumi likumā "Par pilsētu, rajonu, novadu un pagastu vēlēšanu komisijām un vēlēšanu iecirkņu komisijām" (2.lasījums)
Datums: 11.09.2008. 10:07:36 bal029
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.2807 pieņemšanu 2.lasījumā

Grozījumi likumā "Par valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas fondiem" (2.lasījums)
Datums: 11.09.2008. 10:10:44 bal030
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.2827 pieņemšanu 2.lasījumā

Grozījumi Zvejniecības likumā (1.lasījums)
Datums: 11.09.2008. 10:13:32 bal031
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.2710 steidzamību

Grozījumi Zvejniecības likumā (1.lasījums)
Datums: 11.09.2008. 10:14:08 bal032
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.2710 pieņemšanu 1.lasījumā

Grozījumi Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā (1.lasījums)
Datums: 11.09.2008. 10:17:50 bal033
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.2786 steidzamību

Grozījumi Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā (1.lasījums)
Datums: 11.09.2008. 10:18:20 bal034
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.2786 pieņemšanu 1.lasījumā

Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu likumprojekta "Invaliditātes likums" 2.lasījumam līdz 2008.gada 10.oktobrim
Datums: 11.09.2008. 10:21:12 bal035
Balsošanas motīvs: Par lēmuma projektu ar dok. nr.2846