Saeimā diskutē par izglītības iespējām cilvēkiem ar invaliditāti

(02.12.2015.)

Saeimā trešdien, 2.decembrī, norisinājās ikgadējā diskusija „Saeima cilvēkiem ar invaliditāti”, kas šogad bija veltīta izglītības tematikai. Diskusijā uzmanības centrā bija jautājumi par izglītības iespējām bērniem un jauniešiem ar īpašām vajadzībām, kā arī cilvēku ar invaliditāti mūžizglītībai. 

Diskusiju atklāja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča, Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs Jānis Vucāns un Latvijas Cilvēku ar īpašām vajadzībām sadarbības organizācijas SUSTENTO valdes priekšsēdētāja Gunta Anča. 

Diskusijas dalībnieki apsprieda Izglītības ministrijas veiktās un plānotās aktivitātes iekļaujošās izglītības nodrošināšanā. Diskusijā bija aicināti piedalīties Saeimas deputāti, kā arī nevalstisko organizāciju pārstāvji. 

Pasākuma ieskaņā diskusijas dalībniekus priecēja Latvijas Sieviešu invalīdu asociācijas „Aspazija” vokālais ansamblis „Ilgas”. Īsi pirms diskusijas sākuma Saeimas Sēžu zālē diskusijas dalībnieki pulcējās uz kopīgu fotografēšanos. 

Diskusijai tiešraidē interesenti varēja sekot Saeimas mājaslapā www.saeima.lv. Diskusijai tika nodrošināts arī surdotulkojums. 

Ikgadējā diskusija iedibināta, 3.decembrī atzīmējot Starptautisko dienu cilvēkiem ar invaliditāti. Šīs dienas mērķis ir palielināt informētību un izpratni par invaliditātes jautājumiem, kā arī mobilizēt praktisku atbalstu cilvēkiem ar invaliditāti. 

Latvijas parlamentā diskusija „Saeima cilvēkiem ar invaliditāti” tiek rīkota kopš 2010.gada. Pagājušajā gadā tā bija veltīta nodarbinātības jautājumiem. 

Diskusija notika Saeimas nama Sarkanajā zālē, un to rīkoja Saeimas Sociālo un darba lietu komisija un Latvijas Cilvēku ar īpašām vajadzībām sadarbības organizācija SUSTENTO.

 

Ināra Mūrniece: cilvēki ar invaliditāti daudzās jomās rāda piemēru pārējiem

 

Konferences materiāli:

Programma

Izglītības un zinātnes ministrijas prezentācija

Fotogrāfijas

Videosižets

Videoieraksts

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt