Diskusija Saeimā par Latvijas desmit gadiem Eiropas Savienībā

(01.05.2014.)

Vai, atskatoties uz līdzšinējo Latvijas dalību Eiropas Savienībā (ES), var teikt, ka Raiņa vārdi par došanas un gūšanas ciešo mijiedarbību ir aktuāli arī Latvijai kā ES dalībvalstij? Kāda Latvijai bijusi šī desmitgade, un ar kādu skatu mēs raugāmies uz nākamajiem desmit gadiem? Šie un citi jautājumi bija uzmanības centrā konferencē „Vai dodot gūtais neatņemams? Latvijas 10 gadi Eiropas Savienībā”, kas ceturtdien, 1.maijā, notika Saeimas namā. 

Konferences atklāšanā klātesošos uzrunāja Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Zanda Kalniņa-Lukaševica un ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

 Konferences paneļdiskusijā „Vai dodot gūtais neatņemams?” piedalījās Latvijas Valsts prezidente no 1999. līdz 2007.gadam Vaira Vīķe-Freiberga, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, Īrijas Parlamenta Eiropas Savienības lietu komisijas priekšsēdētājs Dominiks Henigens (Dominic Hannigan), Eiropas Parlamenta deputāte un bijusī ārlietu ministre Sandra Kalniete, kā arī Rīgas Ekonomikas augstskolas rektors Anderss Palzovs (Anders Paalzow). 

Konferencē piedalījās Saeimas deputāti, kā arī ārvalstu diplomātisko pārstāvniecību Latvijā, nevalstisko organizāciju, augstāko izglītības iestāžu un mediju pārstāvji.

Saeimas Eiropas lietu komisijas organizētās konferences darbam tiešraidē varēja sekot Saeimas mājaslapā www.saeima.lv.

Konference „Vai dodot gūtais neatņemams? Latvijas 10 gadi Eiropas Savienībā” ceturtdien, 1.maijā, notiks Saeimas nama Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11, un tā sāksies pulksten 10.00.

 

S.Āboltiņa: Latvijas dalība ES ir mūsu piederības, identitātes un atbildības jautājums

Kalniņa - Lukaševica: līdz ar dalību Eiropas Savienībā Latvijai ir lielāka garantija neatkarības neapšaubāmībai

 

Konferences materiāli:

Programma

Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājas Zandas Kalniņas-Lukaševicas prezentācija 

Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājas Zandas Kalniņas-Lukaševicas uzruna

Konferences videoieraksts

Konferences videosižets

Fotogalerija

 

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt