Saeimā meklē risinājumus, lai uzlabotu iespējas bāreņiem uzaugt ģimeniskā vidē

(08.10.2012.)

Kā nodrošināt katram bērnam, kas palicis bez vecāku gādības, iespēju uzaugt ģimeniskā vidē? Par šo tematu Saeimā otrdien, 9.oktobrī, diskutēja starptautiskā konferencē „Bāreņu un bez vecāku gādības palikušo bērnu iespējas uzaugt ģimeniskā vidē”. Konferencē piedalījās Saeimas deputāti, eksperti, ierēdņi un nevalstisko organizāciju (NVO) pārstāvji.

Pasākumu atklāja Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča.

Konferences dalībnieki sprieda par vairākām tēmām, kas saistītas ar bāreņu un bez vecāku gādības palikušo bērnu tiesībām par aprūpi ģimeniskā vidē. Tāpat konferences dalībniekiem bija iespēja noskatīties video sižetus par bērniem adopcijā un aizbildnībā, kā arī bērnu un jauniešu alternatīvi sociālajiem pakalpojumiem. 

Par ārpusģimenes aprūpes sistēmas attīstību klātesošajiem stāstīja Sociālo un darba lietu komisijas sekretāre Inita Bišofa.

NVO pārstāvji runāja par tādiem tematiem kā aizbildnības loma un tās nākotne, audžuģimeņu kustības attīstība, adopcijas riski un iespējas, NVO loma alternatīvu sociālo pakalpojumu nodrošināšanā bērniem, kā arī dalīsies ar citu valstu pieredzi.

Tāpat Čehijas ārsts Jans Pfeifers (Jan Pfeiffer) konferences dalībniekiem stāstīja par aktualitātēm deinstitucionālizācijas jomā citās valstīs.

Savukārt par pašvaldību pieredzi un valsts redzējumu, veicinot bērnu aprūpi ģimeniskā vidē, klātesošos uzrunāja valsts un pašvaldību pārstāvji.

Pasākumu organizēja Saeimas Sociālo un darba lietu komisija sadarbībā ar Alternatīvās bērnu aprūpes aliansi.

Konferences programma

Initas Bišofas prezentācija

Ārijas Martukānes prezentācija

Ilzes Golveres prezentācija

Ineses Feceres prezentācija

Kristīnes Veispales prezentācija

Jana Pfeiffera prezentācija

Konferences videoieraksts

Videosižets

Fotogrāfijas

Izmantojot foto un video materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta!

Piektdien, 29.martā