Ināra Mūrniece Vašingtonā Marisam Jansonam pasniedz Saeimas Prezidija atzinības rakstu

(13.04.2016.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece darba vizītes Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV) ietvaros pasniedza Saeimas Prezidija atzinības rakstu latviešu diriģentam Marisam Jansonam, kurš šajās dienās ar Bavārijas Radio simfonisko orķestri koncertē ASV.

Saeimas Prezidija atzinības raksts M.Jansonam piešķirts par izcilu ieguldījumu Latvijas un pasaules mūzikas interpretācijā un par Latvijas valsts tēla un kultūras popularizēšanu.

“Mīlestība uz mūziku un smags darbs, pašaizliedzīgi veltot tam visu savu dzīvi, ir vainagojies ar visaugstāko novērtējumu – talanta cienītāju apbrīnu un cieņu visā pasaulē. Jūtos pagodināta šodien Jūs sveikt Saeimas vārdā, tādējādi apliecinot visdziļāko cieņu un pateicoties par Jūsu dzīves sirdsdarbu, kas ļāvis arī Latvijas vārdam izskanēt visā plašajā pasaulē," teica I.Mūrniece, pasniedzot atzinības rakstu māksliniekam. Viņa arī sacīja, ka M.Jansona personība ir iedvesmas avots un pozitīvs piemērs jaunajiem māksliniekiem, kuri vēlas sevi apliecināt starptautiski.

M.Jansons ir latviešu diriģents un daudzu vadošo pasaules simfonisko orķestru vadītājs gan Eiropā, gan arī ASV. Viņš ir apbalvots ar II šķiras Triju Zvaigžņu ordeni, par mūža ieguldījumu saņēmis “Lielo mūzikas balvu 2014”, ir “Grammy” balvas laureāts, apbalvots ar Francijas augstākās pakāpes ordeni mākslā un literatūrā, Lielbritānijas Karaliskās filharmonijas biedrības balvu, kā arī saņēmis prestižo Ernsta fon Sīmensa balvu un citus apbalvojumus. M.Jansons ir vairāku ārvalstu orķestru un mūzikas akadēmiju goda loceklis, un pasaules mūzikas kritiķi mākslinieku iekļāvuši diriģentu topa trešajā vietā. M.Jansons patlaban ir Bavārijas Radio simfoniskā orķestra galvenais diriģents.

Saeimas priekšsēdētāja uzturas ASV no 9. līdz 13.aprīlim, savukārt Kanādā – no 13. līdz 18.aprīlim. I.Mūrnieci vizītē pavada Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš. ASV Latvijas parlamenta delegāciju pavada Latvijas vēstnieks ASV Andris Razāns.

Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157667100547785
Izmantošanas noteikumi: saeima.lv/lv/autortiesibas



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā