Izglītības komisija ar ekonomikas ministru spriedīs par Latvijas darba tirgu un tā nākotnes izaicinājumiem

(04.10.2016.)

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputāti rītdienas, 5.oktobra, sēdē tiksies ar ekonomikas ministru Arvilu Ašeradenu, lai pārrunātu situāciju Latvijas darba tirgū, kā arī diskutētu par tā nākotnes izaicinājumiem.

Komisijas sēdē ekonomikas ministrs deputātus iepazīstinās ar Latvijas darba tirgus disproporcijām un darbaspēka neatbilstību tautsaimniecības vajadzībām.

Kā būtiskas darba tirgus problēmas Ekonomikas ministrija saskata lielu mazkvalificētā darbaspēka īpatsvaru. Tajā pašā laikā izteikti trūkst augstas kvalifikācijas dabaszinātņu, informācijas un komunikācijas tehnoloģiju un inženierzinātņu speciālistu, kā arī darbaspēka ar profesionālo izglītību. Tāpat ievērojams skaits jauniešu nonāk darba tirgū bez profesijas.

Sēdē aicināti piedalīties arī Izglītības un zinātnes ministrijas, Labklājības ministrijas un Finanšu ministrijas pārstāvji. Tāpat uz tikšanos aicināti pārstāvji no Valsts izglītības satura centra, Latvijas Darba devēju konfederācijas, Nodarbinātības padomes, Augstākās izglītības padomes, Ārvalstu investoru padomes Latvijā un Latvijas Pašvaldību savienības.

Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde trešdien, 5.oktobrī, notiks pulksten 10.00 komisijas sēžu zālē Jēkaba ielā 16, 407.telpā.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā