Saeimā stažējas studenti no Vācijas

(08.09.2016.)

Saeimā Starptautiskās parlamentu stipendiju programmas ietvaros līdz 30.septembrim stažējas divi studenti no Vācijas. Latvijas parlaments šajā programmā iesaistās jau piekto reizi, un tās laikā jauniešiem ir iespēja iepazīt Saeimas deputātu, frakciju un komisiju darbu, kā arī apmeklēt lekcijas Latvijas Universitātē.

Stipendiāti izraudzīti īpašā atlases konkursā. Benedikts Ivanovs (Benedikt Ivanovs) šovasar pabeidza studijas Polijā, Natolīnā, Eiropas koledžā, kur maģistratūras līmenī papildināja zināšanas starpdisciplinārajās Eiropas studijās. B.Ivanovs studijām Polijā saņēma Vācijas Izglītības ministrijas stipendiju, un studiju laikā specializējās Eiropas kaimiņattiecību politikā.

Savukārt Stefans Drekslers (Stefan Drexler) pašlaik turpina studijas maģistrantūrā Ģula Andrāši vārdā nosauktajā universitātē Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā, kur darbojas arī kā asistents, galvenokārt pievēršoties jautājumam par politiskajām sistēmām Centrālajā un Austrumeiropā.

Jaunieši iepazīs Saeimas deputātu darbu, esot praksē pie Deputātu grupas sadarbībai ar Vācijas parlamentu vadītājas Solvitas Āboltiņas un minētās deputātu grupas locekļa Igora Pimenova. Paralēli praksei Saeimā abi jaunieši apmeklēs lekcijas Latvijas Universitātē.

Tāpat Saeimā stažējas Ventspils Augstskolas studenti Agita Caune un Edvards Maļeckis, kuri praksē pildīs vācu – latviešu valodas tulku pienākumus.

Starptautisko parlamentu stipendiju programmu (Internationales Parlaments-Stipendium) Bundestāgs īsteno kopš 1986.gada, un Latvijas studentiem iespēja stažēties Vācijas parlamentā ir jau kopš 1992.gada. Latvijas parlaments savu atbildes programmu izveidoja 2010.gadā. Kopš tā laika Saeimā ir stažējušies 10 studenti no Vācijas.

 

Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157673578789745
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā