Saeimas namā sveiks bobsleja, skeletona un parabobsleja sportistus

(18.05.2016.)

Lai pateiktos par pašaizliedzīgu darbu, izciliem sasniegumiem un uzvarām aizvadītajā sezonā, kā arī Latvijas vārda nešanu pasaulē, Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece ceturtdien, 19.maijā, Saeimas namā sveiks Latvijas bobsleja, skeletona un parabobsleja sportistus.

Pateicībā par izcīnītajām medaļām un sasniegtajiem augstajiem sportiskajiem rezultātiem I.Mūrniece sportistiem, treneriem, mediķiem, komandu tehniskajiem darbiniekiem un federācijas pārstāvjiem pasniegs Saeimas priekšsēdētājas atzinības rakstus. Sportistu sveikšanā piedalīsies arī Saeimas Sporta apakškomisijas deputāti.

Svinīgā pasākuma laikā Saeimas Sēžu zālē plānota kopīga fotografēšanās.

Aizvadītajā sezonā bobslejā Oskars Melbārdis, Daumants Dreiškens, Arvis Vilkaste, Jānis Strenga pirmo reizi Latvijas vēsturē kļuva par pasaules čempioniem, kā arī izcīnīja trešo vietu Eiropas čempionātā. Bobslejisti Uģis Žalims un Intars Dambis izcīnīja trešo vietu Pasaules kausa kopvērtējumā divvietīgajām ekipāžām.

Savukārt pirmajā pasaules čempionātā parabobslejā Alvils Brants izcīnīja sudrabu, bet Arturs Klots – bronzu.

Skeletonists Martins Dukurs kļuva par četrkārtēju pasaules čempionu, seškārtēju Pasaules kausa izcīņas uzvarētāju, kā arī septiņkārtēju Eiropas čempionu. Skeletonists Tomass Dukurs izcīnīja trešo vietu Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā un kļuva par Eiropas čempionu. Skeletoniste Lelde Priedulēna kļuva par pasaules junioru čempioni, kā arī veiksmīgi startēja Pasaules kausa sacensībās.

Jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs skeletonisti Krists Netlaus un Paula Lāce ieguva 4.vietu, bet Dārta Zunte – 5.vietu.

Saeimas priekšsēdētājas tikšanās ar sportistiem ceturtdien, 19.maijā, notiks Saeimas nama Sarkanajā zālē Jēkaba ielā 11 pulksten 14.00.

 

 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā