Pilsonības komisija tiksies ar Latvijas islāmticīgajiem

(13.10.2015.)

Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisija trešdien, 14.oktobrī izbraukuma sēdi rīko Latvijas Islāma kultūras centrā (LIKC). Tiekoties ar centra pārstāvjiem, tiks pārrunātas aktualitātes saistībā ar islāmticīgajiem. Dienas kārtībā būs arī jautājums par iespējamo patvēruma meklētāju uzņemšanu.

Komisijas priekšsēdētājs Ilmārs Latkovskis norāda, ka tie nebūs vienīgie un būtiskākie jautājumi. “Ar islāmticīgajiem vēlējāmies tikties vēl pirms aktualizējās patvēruma meklētāju jautājums. Vienmēr bija šķietami svarīgāki jautājumi, lai to atliktu. Bet sadzīvošana ar islāmticību mūsdienu pasaulē ir viens no karstākajiem jautājumiem. Jārēķinās, ka pēkšņi tas var saasināties arī Latvijā,” pirms tikšanās uzsver komisijas priekšsēdētājs.

I.Latkovskis arī akcentē: “Kāds Islāma kultūras centra pārstāvis apgalvo, ka pēc 50 gadiem vairums latviešu būs islāmticīgie. Par to var pasmaidīt. Bet, ja šis centrs ir nopietna organizācija, tad nopietni jāattiecas arī pret šo un citiem viņu pārstāvju publiskajiem izteikumiem.”

Pilsonības komisijas deputātu tikšanās ar LIKC pārstāvjiem trešdien, 14.oktobrī, sāksies pulksten 12.00 un notiks LIKC Brīvības ielā 104, Rīgā.




Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde