Saeima rīt 2.lasījumā skatīs grozījumus Mikrouzņēmumu nodokļa likumā

(25.03.2015.)

Saeima rīt, 26.martā, otrajā lasījumā lems par grozījumiem Mikrouzņēmumu nodokļa likumā, kas paredz izmaiņas mikrouzņēmumu nodokļa likmē. 

Deputātu rosinātie grozījumi paredz saglabāt līdzšinējo mikrouzņēmumu nodokļa likmi deviņu procentu apmērā uzņēmuma saimnieciskās darbības pirmajos trīs gados tiem mikrouzņēmumiem, kuriem gada apgrozījums ir no 7000,01 līdz 100 tūkstošiem eiro. Sākot ar uzņēmuma darbības ceturto gadu, likmi plānots noteikt 12 procentu apmērā no apgrozījuma. Nozares, kurās veicot saimniecisko darbību, mikrouzņēmums būs tiesīgs izvēlēties maksāt mikrouzņēmumu nodokli, noteiks Ministru kabinets.

Saeima galīgajā lasījumā rīt skatīs grozījumus Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā, kas paredz vienkāršāku administratīvo teritoriju robežu grozīšanas procedūru gadījumos, ja robežu grozīšanas rezultātā netiek mainīts administratīvo teritoriju vai novadu teritoriālo vienību statuss.

Otrajā lasījumā tiks skatīti grozījumi Ūdenssaimniecības pakalpojumu likumā, kas noteiks vienotas prasības un nosacījumus ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu sniegšanai un lietošanai.

Saeima otrajā lasījumā lems arī par grozījumiem Jūrlietu pārvaldes un jūras drošības likumā, kas paredz jūrniekiem, kuri strādā uz Latvijas karoga kuģiem, atmaksās veselības pārbaužu izdevumus. 

Pirmajā lasījumā deputāti skatīs rosinātās izmaiņas Civilprocesa likumā, kas paredz ieviest elektronisku nekustamā īpašuma izsolīšanu spriedumu izpildes un maksātnespējas procesos.

Saeimas deputāti pirmajā lasījumā skatīs likumprojektu paketi, kura paredz veikt izmaiņas politisko partiju finansēšanā, dubultojot līdzšinējo finansējumu no valsts budžeta, kā arī personu ziedojumus partijām noteikt kā attaisnotos izdevumus. Tāpat grozījumos paredzēts noteikt, ka partijām, kuras vēlas piedalīties Saeimas un Eiropas Parlamenta vēlēšanās, jābūt vismaz 500 biedru līdzšinējo 200 vietā un Saeimas vēlēšanās varēs startēt tikai tāda partija, kas dibināta ne vēlāk kā vienu gadu pirms vēlēšanām.

Ceturtdienas sēdē Saeima arī skatīs Tiesībsarga ziņojumu par 2014.gadu. Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli tiesībsargs reizi gadā rakstveidā iesniedz Saeimai ziņojumu par Tiesībsarga biroja darbu.

Saeimas 26.marta sēdes darba kārtībā iekļauti 24 jautājumi, un darba kārtība pieejama: http://ej.uz/s8nw .

Savukārt rīt pulksten 17.00 paredzēta amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem. Deputātu jautājumi un ministru atbildes pieejamas: http://ej.uz/n423 .


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde