Sociālo lietu komisija rītdien konceptuāli lems par plānoto pensiju indeksāciju no šī gada 1.septembra

(18.06.2013.)

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija trešdien, 19.jūnijā, konceptuāli lems par ierosinājumu no šī gada 1.septembra indeksēt pensijas, kas nepārsniedz 200 latus.

 „Pirms nedēļas komisijā saņēmām deviņus likumprojektus, kas izstrādāti, ņemot vērā aprīlī Saeimas priekšsēdētājai iesniegtos iedzīvotāju parakstus ar prasību par pensiju indeksācijas atsākšanu rudenī. Tas apliecina, ka atbildīgā ministrija un senioru pārstāvji ir raduši abpusēji pieņemamu risinājumu pensionāru finansiālās situācijas uzlabošanai, un tālākais jau ir mūsu komisijas deputātu rokās, lai likumprojektus virzītu tālāk izskatīšanai Saeimā,” pauž Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča.

Trešdien komisija pirms pirmā lasījuma Saeimā skatīs grozījumus likumā „Par valsts pensijām”, likumā „Par obligāto sociālo apdrošināšanu pret nelaimes gadījumiem darbā un arodslimībām”, Diplomātu izdienas pensiju likumā, likumā „Par izdienas pensijām Iekšlietu ministrijas sistēmas darbiniekiem ar speciālajām dienesta pakāpēm”, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja amatpersonu izdienas pensiju likumā, Militārpersonu izdienas pensiju likumā, Prokuroru izdienas pensiju likumā, Tiesnešu izdienas pensiju likumā un Valsts un pašvaldību profesionālo orķestru, koru, koncertorganizāciju, teātru un cirka mākslinieku izdienas pensiju un baleta mākslinieku pabalsta par radošo darbu likumā.

Par likumprojektu virzību atbildīgā Sociālo un darba lietu komisija rītdien arī iepazīsies ar atzinumiem, kas saņemti no Labklājības ministrijas un Finanšu ministrijas.

Komisijas sēdē aicināti piedalīties pārstāvji no pensionāru organizācijām Jelgavā un Talsos, kā arī no Latvijas Pensionāru federācijas, Labklājības ministrijas un Finanšu ministrijas.

Sociālo un darba lietu komisijas sēde trešdien, 19.jūnijā, notiks pulksten 10.00 Jēkaba ielā 10/12, 210.telpā.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt