Diskusijas "Cilvēkdrošība Latvijā un pasaulē: no idejas līdz praksei" materiāli

(05.03.2013.)

Lai izvērtētu cilvēkdrošības jēdziena teorētiskos un praktiskos aspektus, otrdien, 5.martā, Saeimā notika diskusija un grāmatas „Cilvēkdrošība Latvijā un pasaulē: no idejas līdz praksei” prezentācija.

Diskusiju atklāja Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas Nacionālā attīstības plāna izstrādes un ieviešanas uzraudzības apakškomisijas priekšsēdētājs Raimonds Vējonis un Latvijas Universitātes (LU) Sociālo zinātņu fakultātes (SZF) Politikas zinātnes nodaļas profesore Žaneta Ozoliņa.

Grāmatā „Cilvēkdrošība Latvijā un pasaulē: no idejas līdz praksei” apkopotos pētījuma rezultātus prezentēja tā autori — Latvijas vadošie politikas zinātnes speciālisti. Ž.Ozoliņa ieskicēja cilvēkdrošības portretu Latvijā, savukārt LU SZF Politikas zinātnes nodaļas asociētā profesore Iveta Reinholde stāstīja par pētījuma daļu — Valsts un cilvēkdrošība: attiecību anatomija.

LU SZF Politikas zinātnes nodaļas docents Ivars Ījabs runāja par Latvijas kopienu skatījumu uz cilvēkdrošību, bet LU SZF Politikas zinātnes nodaļas docents Toms Rostoks -  par cilvēkdrošības ideju Saeimas debatēs par ārpolitiskajiem jautājumiem.

Konferencē bija aicināti piedalīties Saeimas deputāti, Pārresoru koordinācijas centra, Valsts prezidenta Stratēģiskās attīstības komisijas, nevalstisko organizāciju pārstāvji un sociālie partneri, kā arī Finanšu ministrijas, Ārlietu ministrijas, Latvijas Universitātes pārstāvji, politikas eksperti un pārstāvji no Latvijas plānošanas reģioniem.

Pētījums par cilvēkdrošību Latvijā un pasaulē tapis Valsts pētniecības programmas „Nacionālā identitāte” ietvaros.

 

R.Vējonis: cilvēkdrošība ir viens no mūsu valsts tālākas attīstības priekšnoteikumiem

Diskusijas programma

Pētījuma autoru prezentācija

Fotogrāfijas 

 

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt