O.Kalniņš Eiropas Parlamentā: Eiropas Savienībai tās globālās stratēģijas kontekstā īpaši jākoncentrējas uz kaimiņattiecību politiku

(22.02.2013.)

Eiropas Savienībai (ES), strādājot pie tās globālās stratēģijas un attiecībām ar islāma valstīm, īpaši jādomā par kaimiņattiecību politiku. To Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Kalniņš uzsvēra, 21.februārī piedaloties Eiropas Parlamenta (EP) rīkotajā sanāksmē par virzību uz Eiropas globālo stratēģiju.

O.Kalniņš, uzrunājot EP un ES dalībvalstu nacionālo parlamentu Ārlietu komisiju kolēģus, kā arī Zviedrijas un Polijas ārlietu ministrus, īpaši akcentēja ES un Turcijas divpusējo attiecību nozīmi un Turcijas lomu reģionā un uzsvēra, ka Turcijas iespējamā dalība ES būtu stratēģiski izdevīgāka, nekā tās atrašanās ārpus ES.

ES ir nepieciešama politiskā griba, lai jautājumu par Turcijas dalību ES virzītu uz priekšu jau tuvākajā laikā, klātesošajiem sacīja O.Kalniņš, uzsverot, ka sarunu par Turcijas iestāšanos ES iesaldēšana nav konstruktīvs risinājums.

O.Kalniņš 21.februārī EP piedalās sanāksmē par virzību uz Eiropas globālo stratēģiju, ko rīko EP Ārlietu komiteja un Drošības un aizsardzības apakškomiteja. Sanāksmes mērķis ir veicināt diskusiju par Itālijas, Spānijas, Zviedrijas un Polijas ārlietu ministru 2012.gadā uzsākto Iniciatīvu par Eiropas Globālo stratēģiju.


Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī