Saeimas deputāti spriedīs par Latvijas Radio un Latvijas Televīzijas arhīvu saglabāšanu

(11.04.2011.)

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas un Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputāti otrdien, 12.aprīlī, spriedīs par Latvijas Radio un Latvijas Televīzijas audio un audiovizuālo arhīvu paglabāšanu no iznīcības.

Latvijas sabiedrisko mediju arhīvos glabājas daudzi tūkstoši audio un audiovizuālo ierakstu, kas ir neatņemama Latvijas kultūras mantojuma daļa, kurā iemūžināti tādi nozīmīgi notikumi kā dziesmu un deju svētki, teātra izrādes, literārie raidījumi un citi. Patlaban arhīvu materiāli ir kritiskā stāvoklī, un rīt Saeimas deputāti diskutēs par valsts iespējām atbalstīt ierakstu digitalizāciju.

Komisiju sēdē piedalīsies Latvijas Televīzijas valdes loceklis Edgars Kots, Latvijas Radio valdes loceklis Dzintris Kolāts un Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes priekšsēdētājs Ābrams Kleckins, kā arī pārstāvji no Finanšu ministrijas, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un Kultūras ministrijas.

Saeimas komisiju kopsēde notiks otrdien, 12.aprīlī, plkst.10.00 Jēkaba ielā 16, 407.telpā.

 


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt