Saeima pieņem grozījumus Likumā par budžetu un finanšu vadību

(28.10.2010.)

Saeima ceturtdien, 28.oktobrī, galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Likumā par budžetu un finanšu vadību, kas nosaka, ka turpmāk Saeimai būs jālemj par atļauju valdībai uzņemties būtiskas finansiālas saistības.

Šādu atļauju vajadzēs, ja plānots aizņēmums, kura apjoms pārsniedz 20 procentus no gadskārtējā valsts budžeta likumā noteiktā iekšzemes kopprodukta. Tāpat Saeimas akceptu vajadzēs aizņēmumam, kas atzīstams par svarīgu un nozīmīgu valsts un sabiedrības dzīves jautājumu, kā arī skar nodokļu politikas īstenošanu un sociālās aizsardzības sistēmu.

Grozījumi nosaka, ka finanšu ministrs aizņēmumu valsts vārdā varēs ņemt, tikai pamatojoties uz spēkā stājušos likumu, kuru Saeima pieņems pēc attiecīga ziņojuma uzklausīšanas. 

Savukārt ziņojumā Saeimas sēdē par aizņēmuma nepieciešamību Ministru prezidentam vai finanšu ministram būs īpaši jāpamato, kāpēc aizņēmums nepieciešams, jānorāda aizņēmuma apmērs, izmantošanas mērķi un termiņi, kā arī atmaksas grafiks un iecerētā valdības rīcība aizņēmuma nosacījumu un atmaksas izpildei.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt