Saeimas komisijā izvērtēs invaliditātes ekspertīzes komisijas darbu

(11.10.2010.)

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas deputāti otrdien, 12.oktobrī, uz parlamentu aicinājuši Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisijas (VDEĀVK) vadību, lai skatītu par šīs iestādes darbu saņemtās sūdzības. 

„Pēdējā laikā esam daudz dzirdējuši par ļoti nopietniem pārkāpumiem invaliditātes noteikšanas procesā - gan par iespējamu kompensāciju izkrāpšanu karavīriem, gan izspiešanas gadījumiem. Arī komisijā esam saņēmuši daudz sūdzību par šīs iestādes darbu un ārstu attieksmi pret klientiem,” norāda komisijas priekšsēdētāja Aija Barča. „Rodas iespaids, ka te ir izveidojusies sava neliela karaļvalsts, kas dzīvo pēc saviem likumiem. Domāju, ir pēdējais laiks skrupulozi vērtēt šajā iestādē strādājošo un viņu vadītāju darbu,” uzsver Saeimas komisijas vadītāja. 

Ņemot vērā, ka no 2013.gada spēkā būs jauna invaliditātes noteikšanas sistēma, deputāti vēlas arī noskaidrot, kāds ir progress jaunās sistēmas izstrādē.

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas deputātu tikšanās ar VDEĀVK un to uzraugošās Labklājības ministrijas pārstāvjiem notiks otrdien, 12.oktobrī, plkst.10.00 Jēkaba ielā 10/12, 210.telpā.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde