Latviju NATO PA Rīgas sesijā pārstāvēs seši delegāti

(26.05.2010.)

Latviju Rīgā notiekošajā NATO Parlamentārās Asamblejas (PA) 2010.gada pavasara sesijā pārstāvēs seši Saeimas deputāti. Mūsu valsts intereses šajā parlamentāriešu forumā pārstāvēs NATO PA Latvijas delegācijas pastāvīgie locekļi - vadītāja Vaira Paegle, vadītājas vietnieks Dzintars Rasnačs un Visvaldis Lācis, kā arī aizstājēji Oskars Kastēns, Ivans Klementjevs un Ainars Latkovskis.

„Ir pacilājoša sajūta, organizējot asambleju pašu mājās - tā ir pirmā reize, kad Latvija rīko NATO valstu un asociēto valstu parlamentāriešu tikšanos. Tas ir dubults pienākums. Pirmkārt, jānodrošina nevainojama pasākuma norise. Otrkārt, kā ikreiz šādos pasākumos, mums ir godam jāpārstāv mūsu valsts intereses,” uzsver Latvijas delegācijas vadītāja Vaira Paegle. 

V.Paegle norāda, ka Latvijai ir svarīgi akcentēt NATO kolektīvās drošības principa aktualitāti arī mūsdienās. „To, ka alianse ir vienota gan vārdos, gan darbos, vislabāk parādītu NATO spēku klātbūtne Baltijas reģionā, kopīgas militāras mācības un konkrēti aizsardzības plāni,” uzsver Latvijas delegācijas vadītāja.

Šīs sanāksmes aktualitāte būs NATO jaunās stratēģiskās koncepcijas projekts. „Ar nepacietību gaidām NATO ģenerālsekretāra Rasmusena kunga reakciju uz asamblejas redzējumu par to, kā nākotnē jāattīstās pasaules lielākajai drošības organizācijai. Šis jautājums būs dienas kārtībā 1.jūnija plenārsēdē, kad NATO vadītājs sniegs savus secinājumus par parlamentāriešu un ekspertu priekšlikumiem jaunajai koncepcijai,” norāda V.Paegle.

NATO PA 2010.gada pavasara sesija Rīgā notiks no 2010.gada 28.maija līdz 1.jūnijam. Ar plašāku informāciju par NATO PA un PA pavasara sesiju var iepazīties NATO PA 2010.gada pavasara sesijas mājaslapā www.natopariga.lv, kā arī organizācijas oficiālajā mājaslapā: www.nato-pa.int.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā