Saeimā diskutēs par jautājumiem, kas aktuāli sievietēm ar invaliditāti

(30.11.2018.)

Atzīmējot Starptautisko dienu cilvēkiem ar invaliditāti, Saeimā pirmdien, 3.decembrī, notiks ikgadējā diskusija „Saeima cilvēkiem ar invaliditāti”. Šogad tajā plānots diskutēt par jautājumiem, kas skar sievietes ar invaliditāti – dzimumu līdztiesību, reproduktīvo veselību un vardarbību ģimenē un institūcijās.

Diskusijas atklāšanā klātesošos uzrunās Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētājs Andris Skride, labklājības ministrs Jānis Reirs, veselības ministre Anda Čakša un Latvijas Cilvēku ar īpašām vajadzībām sadarbības organizācijas „SUSTENTO” valdes priekšsēdētāja Gunta Anča.

Diskusiju rīko Saeimas Sociālo un darba lietu komisija un organizācija „SUSTENTO”, un to vadīs Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētājs A.Skride.

Diskusija pirmdien, 3.decembrī, notiks Saeimas nama Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11, un tā sāksies pulksten 11.00. Konferencei interesenti varēs sekot līdzi tiešsaistē Saeimas mājaslapā www.saeima.lv.

Latvijas parlamentā diskusija „Saeima cilvēkiem ar invaliditāti”, atzīmējot Starptautisko dienu cilvēkiem ar invaliditāti – 3.decembri –, tiek rīkota kopš 2010.gada. Šīs dienas mērķis ir veicināt informētību un izpratni par invaliditātes jautājumiem, kā arī mobilizēt praktisku atbalstu šiem cilvēkiem.

 

PROGRAMMA

 

Mediju ievērībai:
Mediju pārstāvjus, kuriem nav pastāvīgās akreditācijas darbam Saeimā, pasākuma atspoguļošanai lūdzam pieteikties, rakstot uz e-pasta adresi prese@saeima.lv vai zvanot pa tālruni 67087244.

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 27.aprīlī