Saeimas priekšsēdētāja ar Lietuvas parlamenta spīkeri pārrunā aktualitātes abu valstu attiecībās

(25.11.2011.)

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa šodien, 25.novembrī, Tallinā tiekoties ar Lietuvas Seima priekšsēdētāju Irēnu Degutieni (Irena Degutienė), vienojās, ka, neskatoties uz atsevišķiem problemātiskiem jautājumiem Latvijas un Lietuvas attiecībās, šobrīd sadarbība abu valstu starpā ir īpaši nepieciešama.

„Latvijai un Lietuvai ir jāapliecina spēja konstruktīvi sadarboties un, sēžot pie sarunu galda, vienoties par abpusēji izdevīgākajiem risinājumiem gan attiecībā uz banku sektoru, gan enerģētikas jautājumiem. Divdesmit neatkarības gados esam pārvarējuši daudzus sarežģījumus, tādēļ arī šobrīd ir svarīgi rīkoties politiski saskaņoti,” pēc tikšanās uzsvēra Solvita Āboltiņa. Viņa norādīja, ka abām pusēm jāturpina praktiskā sadarbība atbilstoši Latvijas un Lietuvas nākotnes sadarbības programmai.

Saeimas priekšsēdētāja skaidroja, ka šodien atceltā Ministru prezidenta Valda Dombrovska vizīte Lietuvā ir saistīta ar nepieciešamību risināt Latvijā jautājumus, kas saistīti ar „Latvijas Krājbanku”. Šai bankai uzticējušies daudzi Latvijas iedzīvotāji, tādēļ šobrīd tiek domāts, kā sniegt pēc iespējas lielāku atbalstu tās līdzšinējiem klientiem.

Puses bija vienisprātis, ka viens no nozīmīgākajiem sadarbības formātiem ir Baltijas Asambleja, kas ļauj vienbalsīgi akcentēt Baltijas valstu reģionam aktuālos jautājumus Eiropas līmenī.

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa 25.novembrī Tallinā (Igaunijā) piedalās Baltijas Asamblejas 30.sesijā.


Saeimas Preses dienests

 

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt