Āboltiņa: Zemessardzes izveide vēsta par tautas pašapziņu un brīvības alkām

(23.08.2011.)
Galerija

Zemessardzes izveide 1991.gadā liecināja par tautas pašapziņu, cieņu un brīvības alkām, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, otrdien, 23.augustā, uzrunājot Zemessardzes 20.gadadienai veltītā svinīgā pasākuma dalībniekus Kara muzejā.
 
„Lai arī Zemessardze ir Nacionālo bruņoto spēku neatņemama sastāvdaļa un tās uzdevums ir sargāt valsti un pilsoņus, stāsts, ko stāstīsim saviem bērniem un mazbērniem par Zemessardzi, nebūs par armiju. Tas būs stāsts par tautas pašapziņu, par cieņu, par brīvības alkām,” sveicot klātesošos Zemessardzes izveides 20.gadadienā, sacīja Saeimas priekšsēdētāja.

S.Āboltiņa savā apsveikuma uzrunā uzsvēra Zemessardzes kā tautas kustības nozīmi. „Zemessardze tika izveidota tūlīt pēc Augstākās padomes vēsturiskā 21.augusta lēmuma. Bija atjaunota Latvijas valstiskā neatkarība, bet tā vēl bija vāja un sargājama. Un ne jau viena pati armija to nosargātu. Nē, tikai tauta to spēja! Katrs zināja savu vietu, savu uzdevumu un mērķi. Tas bija viens – rūpes par savu valsti, savu tautu,” teica S.Āboltiņa.

Saeimas priekšsēdētāja šodien piedalījās Zemessardzes 20.gadadienai veltītajos svinīgajos pasākumos - godasardzes maiņā un ziedu nolikšanā pie Brīvības pieminekļa un svinīgajā pasākumā Kara muzejā.

Fotogrāfijas no pasākumiem pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157627375179711/with/6072397885/
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimu obligāta.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde