Saeimas priekšsēdētāja tiekas ar jauno Turcijas vēstnieci

(04.08.2011.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa ceturtdien, 4.augustā, tikās ar Turcijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Šerifi Serapu Ozdžoškunu (Serife Serap Ozcoskun), kura bija ieradusies iepazīšanās vizītē.

Sveicot vēstnieci Saeimā, S.Āboltiņa pauda gandarījumu, ka abu valstu attiecības ir lieliskas visos līmeņos, par ko liecina arī intensīvais augsta līmeņa politiskais dialogs un parlamentārā sadarbība. Abām valstīm nozīmīga bija šī gada februārī notikusī Turcijas parlamenta priekšsēdētāja vizīte, kurā apspriesti Latvijai un Turcijai būtiski jautājumi, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja.

S.Āboltiņa arī atzīmēja, ka veiksmīgā politiskā sadarbība ir nesusi augļus arī ekonomikā un Turcija ir starp tām valstīm, ar kurām Latvijai ir palielinājies savstarpējās tirdzniecības apjoms. Šī gada pirmajā ceturksnī vairākkārt pieaudzis Latvijas eksports uz Turciju, pārsniedzot 21 miljonu eiro.

Saeimas priekšsēdētāja pateicās par Turcijas sniegto atbalstu mūsu valsts ceļā uz NATO un augstu novērtēja faktu, ka Turcija nekad nav atzinusi Latvijas iekļaušanu PSRS.

Lai arī abas valstis ir ģeogrāfiski tālu, tās vieno cieši politiskie un ekonomiskie kontakti, atzina Turcijas diplomātiskā pārstāve. Vēstniece sacīja, ka, neskatoties uz pozitīvo tirdzniecības dinamiku, viņa saskata vēl neizmantotu potenciālu sadarbībai ekonomikā, un pauda apņēmību aktīvi strādāt, lai veicinātu sadarbību arī citās jomās. Viņa arī pateicās Latvijai par atbalstu Turcijas virzībā uz dalību Eiropas Savienībā.

Tikšanās laikā pārrunāta arī abu valstu sadarbība tūrisma un kultūras jomā, kā arī politiskie procesi abās valstīs.

Šerife Serapa Ozdžoškuna darbam Latvijā akreditēta  šī gada 26.jūlijā. Vēstnieka amatu viņa ieņem pirmo reizi. Iepriekš strādājusi Turcijas Ārlietu ministrijā, vēstniecībās Itālijā, Indijā un Rumānijā, kā arī ģenerālkonsulātos Hamburgā un Štutgartē. Turcijas vēstniecība Rīgā atvērta 2005.gadā.

 

Foto no tikšanās: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157627354467992/
Video no tikšanās: https://www.youtube.com/saeimasab#p/c/931DBCB69B2CE612/0/6rBptJXEa9k
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.

 

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde