Saeimas priekšsēdētāja ar Dienvidkorejas parlamenta priekšsēdētāju pārrunā vēstniecības izveides iespējas Rīgā

(06.07.2011.)
VideoGalerija

Šogad aprit divdesmit gadi kopš Latvijas un Dienvidkorejas diplomātisko attiecību izveidošanas, un šī augsta līmeņa vizīte dos impulsu gan ciešākām starpvalstu attiecībām ekonomikas, kultūras un izglītības jomās, gan veicinās vēstniecības atvēršanu Rīgā. To Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa uzsvēra trešdien, 6.jūlijā, tiekoties ar Korejas Republikas Nacionālās Asamblejas priekšsēdētāju Parku Hitē (Park Hee Tae), kurš no 5. līdz 7.jūlijam Latvijā uzturas oficiālā vizītē.

Pārrunājot Latvijas un Dienvidkorejas sakaru veicināšanas iespējas, Saeimas priekšsēdētāja tikšanās laikā pauda cerību, ka Dienvidkoreja apsvērs iespēju savu Baltijas reģionālo diplomātisko pārstāvniecību atvērt tieši Rīgā. Parks Hitē skaidroja, ka principiāla vienošanās par patstāvīgās pārstāvniecības izveidi Rīgā jau ir panākta un vēstniecība kalpos attiecību stiprināšanai ne tikai Baltijas valstīs, bet arī plašākā reģionā.

Saeimas priekšsēdētāja akcentēja Latvijas vēlmi stiprināt ekonomisko sadarbību ar Korejas Republiku un vēl vairāk aktivizēt tūristu apmaiņu. Dienvidkoreja ir augsti attīstīta pasaules ekonomika, Eiropas Savienības (ES) stratēģiskais partneris un astotais lielākais ES tirdzniecības partneris, kā arī G-20 dalībvalsts, teica Saeimas priekšsēdētāja.

Latvija kā ES dalībvalsts vēlas izmantot iespējas, kuras var sniegt Dienvidkorejas investīcijas un ES – Dienvidkorejas brīvās tirdzniecības līgums, kas atcels daudzas muitas barjeras, pauda S.Āboltiņa. 

Svinot diplomātisko attiecību izveides gadskārtu, Dienvidkoreja Latvijā īstenos vairākas kultūras programmas un Rīgā viesosies vairāki šīs valsts mākslinieki, informēja Korejas Republikas Nacionālās Asamblejas priekšsēdētājs.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 26.aprīlī
09:00  11. Jauniešu Saeima