Saeimas priekšsēdētāja: atvērtība plašsaziņas līdzekļiem ir viens no atvērta parlamenta stūrakmeņiem

(09.06.2011.)

Saeimas atvērtība plašsaziņas līdzekļiem ir viens no demokrātijas pamatprincipiem, un Saeimai ir jānodrošina medijiem iespējas pilnvērtīgi atspoguļot parlamentā notiekošo, norāda Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, uzsverot, ka vēlas novērst publiskajā telpā izskanējušās bažas par mēģinājumiem ierobežot preses brīvību parlamentā.

„Vienmēr esmu iestājusies par Saeimu kā atvērtu parlamentu, kurā viens no pamatprincipiem ir Saeimas darba caurskatāmība un darba iespēju nodrošināšana plašsaziņas līdzekļiem,” pauž S.Āboltiņa. Vienlaikus viņa norāda, ka ir jārod visām pusēm pieņemams risinājums, lai prese varētu brīvi strādāt, savukārt deputātiem būtu netraucēta pieeja savām darba vietām un arī viņi varētu veikt savus pienākumus.

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvju darbu Saeimas sēžu zālē regulē Saeimas Prezidija pieņemti noteikumi. Īstenojot šos noteikumus, plašsaziņas līdzekļu darbu Saeimas sēžu laikā organizē Saeimas Sabiedrisko attiecību birojs sadarbībā ar Saeimas apsardzi.

Saeimas Prezidijā vēl nav saņemta Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas vēstule par mediju darba organizāciju, taču, ņemot vērā, ka ir aktualizēts jautājums par operatoru un fotogrāfu darbu Saeimas sēžu zālē, Saeimas priekšsēdētāja nolēmusi uzdot Saeimas Kancelejai un Sabiedrisko attiecību birojam sadarbībā ar Saeimas apsardzi sagatavot priekšlikumus sadarbības pilnveidošanai. 


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt