Solvita Āboltiņa: Lielākās vērtības uzņēmējdarbībā ir godīgs darbs un laba reputācija

(09.06.2011.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa ceturtdien, 9.jūnijā, atklājot gadskārtējo Uzņēmumu reputācijas topa 2011 un Uzņēmumu vadītāju topa prezentācijas un apbalvošanas ceremoniju, norādīja: „Labu reputāciju neiegūst vienā dienā vai vienā gadā – reputācija tiek veidota katru dienu un katru minūti. Lielākās vērtības uzņēmējdarbībā ir godīgs darbs un laba reputācija. Tāpēc reputācija ir vērtība, ko nedrīkst novērtēt par zemu”.

„Lai sasniegtu labu reputāciju, var būt vajadzīgi vairāki desmiti vai, kā pasaules vēsture liecina, pat vairāki tūkstoši gadu, tomēr kā draudzīgs brīdinājums lai izskan doma, ka šis milzu darbs var tikt sagrauts piecās neuzmanīgās minūtēs. Tāpēc par savu reputāciju ir jādomā ik soli, ik mirkli, un tieši šajās brokastīs klātesošie uzņēmēji var to vislabāk apliecināt,” pauda S. Āboltiņa.

Uzrunājot klātesošos ceremonijā, Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra: „Patiesi, daudz tiek runāts par mūsu izcilo mākslinieku un sportistu ieguldījumu Latvijas labās slavas vairošanā ārpus valsts robežām, bet nepelnīti tiek aizmirsti uzņēmēji, kuri ar savu godīgo un radošo darbu tāpat veido mūsu valsts reputāciju. Šādi uzņēmumi ir mūsu valsts lepnums un bagātība”.

Saeimas priekšsēdētāja pasniedza balvu A/S „Latvijas Finieris” nominācijā „Uzņēmums ar straujāko eksporta potenciāla izaugsmi”. „Šajā topā izteikti publikas mīluļi izrādījušies tieši tie uzņēmumi, kas bijuši ļoti aktīvi eksporta tirgos – gan iedzīvotāji, gan uzņēmēji ir atdevuši balsis tiem, kas ar savu produkciju darījuši Latviju pazīstamu ārvalstīs un valsts ekonomikā ienesuši tik nepieciešamos līdzekļus. Šie darbi tika pamanīti un augstu novērtēti – ar tiem lepojas ikviens Latvijas iedzīvotājs,” sveicot uzņēmuma vadītāju, norādīja S. Āboltiņa.

Savas uzrunas nobeigumā Saeimas priekšsēdētāja pateicās Uzņēmumu reputācijas topa veidotājiem par ieguldīto darbu. „Vēlos cildināt ne tikai klātesošos reputācijas topa uzvarētājus, bet arī cilvēkus, kas šo balvu ir izveidojuši un veido. Ir svarīgi, lai Latvijā dzimtu jaunas idejas, lai godīgs darbs uzņēmējdarbībā būtu augstākais princips un katrā savā solī mēs domātu par mūsu ļaudīm. Tad spēsim gan atgriezties pie izaugsmes, gan dzīvot labāku dzīvi,” pauda Saeimas priekšsēdētāja.

Ceremonijas ietvaros tika prezentēti sabiedrisko attiecību aģentūras „Nords Porter Novelli” veidotā septītā Uzņēmumu reputācijas topa un Latvijas uzņēmumu vadītāju reputācijas pētījuma rezultāti, kā arī godināti uzvarētāji.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
12:33  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta