Saeimas priekšsēdētāja sveic Latvijas Jaunatnes basketbola līgas labākos sportistus un trenerus

(07.06.2011.)
VideoGalerija

Otrdien, 7.jūnijā, Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa tradicionālajā Jaunatnes basketbola līgas sezonas noslēguma pasākumā Saeimā sveica mācībās sekmīgākos basketbolistus un labākos basketbola trenerus.

„Jūs esat piemērs saviem klasesbiedriem un pagalma biedriem, jo tie, kas dara vislabāk, kļūst par piemēru pārējiem. Svarīgi, ka saspringtajā spēļu un treniņu grafikā jūs atrodat laiku tam, lai sasniegtu izcilus rezultātus arī mācībās,” teica Saeimas priekšsēdētāja. Viņa pauda pārliecību, ka jaunatnes basketbola līgas jaunieši spēs sasniegt izcilāko Latvijas basketbolistu panākumus un arī pārspēt tos. 

„Taču, nodarbojoties ar sportu, ne vienmēr jākļūst par profesionālu sportistu. Zināšanas, ko apgūstat, dos jums brīvību izvēlēties savu ceļu un būt izciliem ja ne sportā, tad kādā citā dzīves jomā,” uzsvēra S.Āboltiņa. Viņa novēlēja jauniešiem kļūt par izcilām personībām, kas savā dzīvē spēj sasniegt visu, ko vēlas.

Svinīgajā pasākumā S.Āboltiņa pasniedza Voldemāra Baumaņa kausu Anetei Kiršteinei un Dāvim Bertānam - „Swedbank” Latvijas Jaunatnes basketbola līgas spēlētājiem, kuri izcēlušies ar labiem sniegumiem laukumā un profesionālo izaugsmi.

Šajā sezonas noslēguma pasākumā atzinības rakstus par aktīvu dalību basketbola līgas pasākumos un labām sekmēm mācībās saņēma mācībās labākie jaunie basketbolisti. Saeimas priekšsēdētāja arī pasniedza goda zīmes labākajiem jauniešu treneriem basketbolā, kā arī labākajiem jaunajiem treneriem.

Pasākuma noslēgumā Solvita Āboltiņa kā pateicību par viesmīlību no Latvijas Basketbola savienības prezidenta Valda Voina saņēma basketbola bumbu zelta krāsā.

Saeimas sēžu zālē Saeimas priekšsēdētāja jauniešiem pastāstīja par parlamenta ikdienas darbu.

Foto no pasākuma: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157626782283551/
Video: https://www.youtube.com/user/SaeimaSAB?feature=mhee#p/a/AD616F1923041440/0/VVIQp0MQsDQ
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimu obligāta.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā