Jauniešu Saeimas deputāti pieņem līdzdalības deklarācijas

(03.06.2011.)
VideoGalerija

Piektdien, 3.jūnijā, Jauniešu Saeimas deputāti pieņēma četras līdzdalības deklarācijas par Latvijas turpmāko attīstību, uzsverot tajās jauniešu nozīmi, to cik svarīga ir viņu iesaistīšanās likumdošanas procesā.

Jauniešu Saeimas noslēgumā Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa pateicās katram jaunietim par aktīvu līdzdalību un pasniedza viņiem apliecinājuma diplomus. „Latvijas parlaments ir atvērts ikvienai idejai un ikvienam cilvēkam, tostarp arī jums – jauniešiem. Tieši jūsu jaunības degsme un varbūt pat dažu ideju pārgalvība sniedz vajadzīgos impulsus tādu nozīmīgu ideju īstenošanai dzīvē, kas ir liels ieguvums dzimtajai pilsētai, novadam un pat visai Latvijai,” pauda S.Āboltiņa.

Jauniešu deputāti pieņēma četras deklarācijas: „Par Latvijas bērnu un jauniešu līdzdarbošanos Eiropas Savienības jautājumu risināšanā”, „Par bērnu un jauniešu iesaistīšanos Latvijas izglītības un kultūras telpas veidošanā”, „Par bērnu un jauniešu ieguldījumu modernas Latvijas tautsaimniecības attīstībā” un „Par bērnu un jauniešu līdzdalību modernas Latvijas sabiedrības veidošanā”. Visas deklarācijas tiks nodots Saeimas deputātiem, kā arī jauniešu organizācijām izvērtēšanai.

„Esmu pārliecināta, ka jūs šodien ieguvāt lielu pieredzi, jaunus draugus, kā arī vajadzīgās zināšanas, lai pilnvērtīgi izprastu deputāt darbu un turpmāk līdzdarbotos likumdošanas procesā. Iespējams nākotnē jūs paši vēlēsities aktīvi iesaistīties Latvijas politikā. Ceru, ka šodien tiek iedibināta jauna tradīcija un arī nākamgad Jauniešu Saeima būs tikpat aktīva un radoša,” norādīja Saeimas priekšsēdētāja.

Jauniešu Saeimas norise bija pietuvināta Saeimas darba ikdienai - notika darbs nozaru komisijās, Saeimas sēdē ar debatēm un balsošanu. Iejusties parlamentā jauniešiem palīdzēja Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, kas vadīja Jauniešu Saeimas un Prezidija sēdes, kā arī Saeimas deputāti, kuri vadīja Jauniešu Saeimas komisiju darbu.

Jauniešu Saeimā bija četras komisijas: Izglītības, kultūras un zinātnes komisija, Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija, Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā un Eiropas lietu komisija. Tajās jaunieši izteica savus priekšlikumus, lai uzlabotu deklarāciju projektus, kas tapa, apkopojot Jauniešu Saeimas deputātu kandidātu idejas par Latvijas izaugsmi un nākotni.

Jauniešu Saeimā darbojās skolēni no visiem Latvijas reģioniem. Jauniešu Saeimas moto ir Caur pieredzi uz izpratni!, jo pašu līdzdalība ļauj labāk iepazīt arī parlamenta ikdienas darbu un izprast politiskos procesus parlamentārajā demokrātijā. Jauniešu Saeimu organizē Latvijas parlaments sadarbībā ar biedrību „Sabiedrība par atklātību „Delna”” un biedrību „Latvijas Bērnu forums”.

 


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā