Saeima piektdien vērs durvis Jauniešu Saeimas deputātiem

(02.06.2011.)

Piektdien, 3.jūnijā, Saeima vērs durvis Jauniešu Saeimas deputātiem, kuri caur savu pieredzi varēs izprast likumdevēja darba specifiku un no Saeimas tribīnes uzrunāt vienaudžus par sabiedrībā aktuālām problēmām. 

Jauniešu Saeimas norise būs pietuvināta Saeimas darba ikdienai - notiks darbs nozaru komisijās, Saeimas sēdē ar debatēm un balsošanu. Iejusties parlamentā jauniešiem palīdzēs Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, kas vadīs Jauniešu Saeimas un Prezidija sēdes, kā arī Saeimas deputāti, kas vadīs Jauniešu Saeimas komisiju darbu.

Jauniešu Saeimā būs četras komisijas - Izglītības, kultūras un zinātnes komisija, Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija, Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā vai Eiropas lietu komisija. Tajās jaunieši piedāvās priekšlikumus, lai uzlabotu deklarāciju projektus, kas tapa, apkopojot Jauniešu Saeimas deputātu kandidātu idejas par Latvijas izaugsmi un nākotni. Deklarāciju projekti pieejami mājaslapā www.jauniesusaeima.lv.

Jauniešu Saeimai būs arī savs Prezidijs un balsu skaitītāji – tie būs jaunieši, kuru idejas vēlēšanās saņēmušas vislielāko balsu skaitu. 

Dienas sākumā jaunieši balsos par Jauniešu Saeimas deputātu mandātu apstiprināšanu, kā arī par deklarāciju projektu nodošanu atbildīgajām komisijām.

Komisijās notiks diskusijas  par deklarāciju galīgajām redakcijām, debates turpināsies Jauniešu Saeimas sēdē - iespēja debatēt par komisiju iesniegtajiem priekšlikumiem būs ikvienam deputātam. Pēc visu priekšlikumu izskatīšanas Jauniešu Saeima balsos par katras deklarācijas pieņemšanu.

Pēc Jauniešu Saeimas sēdes plānots svinīgs pasākums, kurā Jauniešu Saeimas deputāti saņems apliecinājumu par dalību Jauniešu Saeimā.

Jauniešu Saeimas moto ir „Caur pieredzi uz izpratni!”, jo pašu līdzdalība un spēles moments ļauj jauniešiem labāk iepazīt parlamenta ikdienas darbu un izprast politiskos procesus parlamentārajā demokrātijā.

Jauniešu Saeimu organizē Latvijas parlaments sadarbībā ar biedrību „Sabiedrība par atklātību „Delna”” un biedrību „Latvijas Bērnu forums”.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 26.aprīlī
09:00  11. Jauniešu Saeima