Jauniešu Saeimas deputātu idejas apkopotas deklarācijās, jaunieši aicināti iesniegt priekšlikumus to uzlabošanai

(27.05.2011.)

Tuvojoties Jauniešu Saeimai, idejas, ar kurām kandidāti sacentās par iekļūšanu Jauniešu Saeimā, apkopotas četrās deklarācijās. Jaunieši, kuri 3.jūnijā pulcēsies Saeimas namā, jau tagad aicināti iepazīties ar deklarāciju projektiem un izteikt priekšlikumus to uzlabošanai. 

Mājaslapā www.jauniesusaeima.lv ir pieejami četri deklarāciju projekti četrās jomās – izglītībā un kultūrā, tautsaimniecībā, modernas sabiedrības veidošanā, kā arī Eiropas Savienības jautājumos.

Jauniešu Saeimas deputāti savas idejas šo deklarāciju uzlabošanai var nosūtīt uz e-pastu info@jauniesusaeima.lv. To izdarīt varēs līdz 30.maija pulksten 23:59.

Iesniedzot savas idejas, Jauniešu Saeimas deputātiem tās jāformulē pēc iespējas precīzāk, kā arī jānorāda konkrētā deklarācijas projekta nosaukums un punkts, kuru vēlas grozīt.

Dienu pirms Jauniešu Saeimas, 2.jūnijā, deklarāciju grozījumiem iesūtītie priekšlikumi būs publicēti mājaslapā www.jauniesusaeima.lv.

Pasākuma dienā 3.jūnijā Jauniešu Saeimas deputāti strādās vienā no četrām komisijām – Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā, Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā, Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā vai Eiropas lietu komisijā. Savus priekšlikumus attiecīgās deklarācijas papildināšanai deputāti varēs izvirzīt arī komisijas sēdē.

Jauniešu Saeimas moto ir „Caur pieredzi uz izpratni!”, jo pašu līdzdalība un spēles moments ļauj jauniešiem labāk iepazīt parlamenta ikdienas darbu un izprast politiskos procesus parlamentārajā demokrātijā.

Jauniešu Saeimu organizē Latvijas parlaments sadarbībā ar biedrību „Sabiedrība par atklātību „Delna”” un biedrību „Latvijas Bērnu forums”.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
12:33  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem