Āboltiņa pateicas Turcijas vēstniecei par Latvijā paveikto

(17.05.2011.)
Galerija

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa otrdien, 17.maijā, tikās ar Turcijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Aiši Aihanu Asju (Ayşe Ayhan Asya), kura bija ieradusies atvadu vizītē.

Pateicoties vēstniecei par Latvijā paveikto, S.Āboltiņa pauda gandarījumu, ka Latvijai un Turcijai izveidojušās labas attiecības visās jomās. Viņa atzīmēja īpaši auglīgo sadarbību starp abu valstu parlamentiem, ko lieliski raksturo vēstnieces kadences laikā organizētā Turcijas parlamenta priekšsēdētāja vizīte Latvijā.

Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra vēstnieces aktīvo darbību abu valstu ekonomisko saišu stiprināšanā, kā vienu no redzamākajām idejām minot Turcijas piesaistīšanu konteinervilciena „Zurb” projektam, kas veicinātu kravu plūsmu starp Turciju un Skandināvijas reģionu cauri Baltijas valstu teritorijai.

A.Asja apliecināja, ka Turcija redz Latviju kā stratēģisku partneri transporta un loģistikas jomā, un izklāstīja ieceri attīstīt alternatīvu transporta koridoru, kas pāri Melnajai jūrai un cauri Ukrainai, Baltkrievijai un Latvijas ostām nodrošinātu Turcijas preču piegādi Skandināvijas reģionam. Viņa arī uzsvēra Inčukalna pazemes gāzes krātuves stratēģisko nozīmi.

Tāpat vēstniece norādīja, ka viņas valsts augstu vērtē Latvijas konsekventi pausto atbalstu Turcijas eirointegrācijas procesam.

Vēstniece sacīja, ka salīdzinoši neilgajā laikā, kopš strādā Latvijā, ir līdz sirds dziļumiem iemīlējusi mūsu valsti, tās ļaudis un kultūru, un tā uz mūžu paliks siltā atmiņā. Viņa atzina, ka Latvijā tiek radīti patiesi spēcīgi un oriģināli mākslas darbi, kā piemēru minot režisora Alvja Hermaņa teātra uzvedumus.

Aiše Aihana Asja bija otrā Latvijā rezidējošā Turcijas vēstniece, kura darbu Rīgā uzsāka 2010.gada janvārī. Pirms tam bijusi Turcijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Luksemburgā, strādājusi Turcijas pārstāvniecībās NATO, Vīnē, Belgradā, Damaskā un Frankfurtē.


Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157626740612392/
Video no tikšanās pieejams: https://www.youtube.com/user/SaeimaSAB#p/a/u/1/gubpFvx0cDQ
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 3.maijā
09:00  Eiropas lietu komisijas sēde
12:00  Katrīnas Čakstes Vilsones grāmatas “Karš, mīlestība, brīvība” atvēršanas pasākums Saeimā