Solvita Āboltiņa tiekas ar jauno Malaizijas vēstnieku

(17.04.2011.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa otrdien, 19.aprīlī, tikās ar Malaizijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Čja Čong Kitu (Cheah Choong Kit), kurš Latvijā ieradies iepazīšanās vizītē.

„Kaut gan Latviju un Malaiziju šķir tūkstošiem kilometru, 21.gadsimā lielais attālums nav šķērslis, lai abām valstīm veidotos labas attiecības ne tikai oficiālā līmenī, bet arī starp cilvēkiem,” sveicot vēstnieku Saeimā, sacīja S.Āboltiņa. Viņa atzina, ka Malaizija ir ne vien iecienīts tūrisma galamērķis, bet arī ir spējusi pārsteigt pasauli ar saviem panākumiem ekonomikā.

Saeimas priekšsēdētāja akcentēja, ka abu valstu attiecībām ir labs izaugsmes potenciāls visās jomās, kā pozitīvu sadarbības piemēru minot Latvijas ekoloģiskās kosmētikas zīmola „Madara” ienākšanu Malaizijas tirgū. 

Abas amatpersonas bija vienisprātis, ka pozitīvu impulsu abu valstu attiecībām dotu abpusēja goda konsulu nozīmēšana. Malaizijas vēstnieks norādīja, ka līdz ar aviosatiksmes attīstību, tostarp Latvijas aviokompānijas „AirBaltic” plāniem aktivizēt sadarbību ar Āzijas valstīm, varētu kļūt aktīvāka arī tūristu un biznesa kontaktu apmaiņa starp abām valstīm.

Pārrunājot sadarbību kultūras jomā, Saeimas priekšsēdētāja akcentēja, ka šī gada augustā jaunās telpās durvis vērs Ārzemju mākslas muzejs, un aicināja vēstnieku izmantot tā sniegtās iespējas, lai iepazīstinātu Latvijas iedzīvotājus ar Malaizijas mākslu un kultūru. S.Āboltiņa arī pauda cerību, ka vēstniekam, turpmāk apmeklējot Latviju, būs iespēja iepazīt Latvijas kultūras dzīvi un personīgi piedzīvot pasaulē augsti novērtēto Latvijas operas mākslinieku sniegumu. 

Šodien akreditētais Malaizijas vēstnieks pastāvīgi rezidēs Helsinkos, Somijā. Čja Čong Kits būs sestais Latvijā akreditētais Malaizijas vēstnieks.

 

Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157626406073465/
Video no tikšanās pieejams: https://www.youtube.com/saeimasab#p/a/u/0/xfwkTU-354A
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimu obligāta.


Saeimas Preses dienests

Otrdien, 23.aprīlī
08:30  Juridiskās komisijas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēde
08:30  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas Vides, klimata un enerģētikas apakškomisijas sēde
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Svētā Krēsla apustulisko nunciju Latvijas Republikā arhibīskapu V.E. Petar Rajič
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
12:00  Ilgtspējīgas attīstības komisijas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēde
12:40  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
13:00  Sociālo un darba lietu komisijas Nevienlīdzības mazināšanas apakškomisijas sēde