Āboltiņa: mūsu tauta vienmēr turēs svētā piemiņā represijās bojā gājušo un cietušo piemiņu

(25.03.2011.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa piektdien, 25.martā, godinot komunistiskā genocīda upuru piemiņu, piedalījās ziedu nolikšanas ceremonijā pie Brīvības pieminekļa un teica uzrunu.

„25.marts ir sāpīgs datums mūsu nācijas vēsturē, kad pret mums tika vērsts noziegums un mēģinājums iznīcināt mūsu vērtības, tradīcijas, valodu un kultūru. Iznīcināt ne tikai fiziski, bet arī morāli. Pirms 62 gadiem cirstās rētas nesadzija toreiz un sāp vēl šobrīd. Mūsu tauta vienmēr turēs svētā piemiņā represijās bojā gājušo un cietušo piemiņu,” sacīja S. Āboltiņa.

Pie Brīvības pieminekļa uzrunājot klātesošos, Saeimas priekšsēdētāja sacīja: „Šodien, stāvot mūsu brīvības simbola pakājē, vēlos pateikties visiem, kas izturēja, kas izdzīvoja un ticēja – ticēja brīvai un neatkarīgai Latvijai. Neraugoties uz grūtībām, nosargāja šo svēto dārgumu. Mīļie tautieši, jūs esat mūsu tautas lielākais dārgums, spēks un cerība! Esmu pārliecināta, ka tauta, kurai pagātne bijusi sūra un sāpīga, kurai sūra ir arī šodiena, ir spējīga apvienoties un kopīgi veidot mūsu Latviju tādu, lai tajā dzīvotu laimīgas un pārtikušas ģimenes. Lai pie šī pieminekļa nāktu mūsu bērni, mūsu mazbērni, un viņi dziedātu – Dievs, svētī Latviju!”

1949.gada 25.martā uz Sibīriju tika izvesti vairāk nekā 40 tūkstoši latviešu.


Fotogrāfijas no pasākuma pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157626221189471/
Video pieejams: https://www.youtube.com/user/SaeimaSAB
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimu obligāta.

 
Saeimas Preses dienests

Svētdien, 28.aprīlī