Saeima tradicionāli piedalīsies akcijā „Zemes stunda”

(25.03.2011.)

Saeima šī gada 26.martā, piedaloties akcijā „Zemes stunda”, uz vienu stundu izslēgs parlamenta ēku fasāžu apgaismojumu. Saeima akcijā piedalīsies jau trešo gadu.

Akcijas laikā sestdien no plkst.20.30 netiks izgaismots Saeimas nams Jēkaba ielā 11, kā arī Saeimas komisiju un frakciju ēkas Jēkaba ielā 10/12, Jēkaba ielā 16 un Torņa ielā 3/5.

Lai taupītu elektroenerģijas resursus, arī ikdienā parlamenta ēku fasādes tiek izgaismotas ekonomiskajā režīmā, samazinot jaudu un pa nakti izslēdzot apgaismojumu, ko atjauno agri no rīta. Savukārt telpu apgaismojumam Saeima izmanto kompaktās fluorescējošās jeb tā sauktās ekonomiskās spuldzes. Tas ļāvis samazināt telpu un fasāžu apgaismojuma izmaksas par 40 procentiem. Saeimas ēkās uz ekonomiskajām spuldzēm nomainīti jau 45 procenti no spuldžu kopskaita.

Saeima īsteno arī citus jau iepriekš ieviestus resursu taupības pasākumus. Pagājušajā gadā parlamentā ieviesti īpaši konteineri izlietotajam papīram, kas nodrošina ērtu un parocīgu papīra savākšanu otrreizējai pārstrādei darba kabinetos, komisiju sēžu zālēs un citās telpās.

Parlamentā dokumenti tiek kopēti arī divpusēji un samazinātā formātā, bet ikdienas lietošanai – uz veco dokumentu otrajām pusēm. No dokumentiem papīra formātā atteikušies jau 48 Saeimas deputāti, jo Saeimas sēdēs un komisijās izskatāmie dokumenti ir pieejami elektroniski.

Zem visiem Saeimas e-pasta sūtījumiem ieviests centralizēts paraksts, kas aicina tā saņēmēju saudzēt dabas resursus un pirms drukāšanas izvērtēt, vai šis sūtījums nepieciešams papīra formātā.

Pasaules Dabas Fonda organizētajā vispasaules akcijas „Zemes stunda” laikā ikviens tiek aicināts sestdien, 2011.gada 26.martā, plkst.20.30 uz vienu stundu izslēgt apgaismojumu, lai simboliski parādītu savu apņemšanos Zemes labā.

 

Saeimas Preses dienests

Trešdien, 15.maijā
09:00  Eiropas lietu komisijas sēde
09:15  Saeimas priekšsēdētājas V.E. Daigas Mieriņas tikšanās ar Čehijas Republikas parlamenta Deputātu palātas priekšsēdētāju V.E. Markéta Pekarová Adamová
10:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
10:00  Saeimas priekšsēdētājas V.E. Daigas Mieriņas un Čehijas Republikas parlamenta Deputātu palātas priekšsēdētājas V.E. Markéta Pekarová Adamová kopējs preses brīfings
10:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
10:10  Ārlietu komisijas sēde
10:15  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
11:30  Saeimas deputātu grupas sadarbības veicināšanai ar Kazahstānas parlamentu deputātu tikšanās ar Kazahstānas Republikas ārlietu ministra vietnieku Roman Vassilenko
12:00  Ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa par godu Čehijas Republikas parlamenta Deputātu palātas priekšsēdētājas V.E. Markéta Pekarová Adamová oficiālajai vizītei Latvijas Republikā
12:00  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
12:00  Nacionālās drošības komisijas sēde
12:00  Ilgtspējīgas attīstības komisijas sēde