Uzrunājot Pensionāru federācijas kongresu, Āboltiņa uzsver dialoga nozīmi

(16.03.2011.)
Galerija

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, 16.martā uzrunājot Latvijas Pensionāru federācijas 8.kongresa dalībniekus, pateicās pensionāriem par līdzšinējo sapratni un sadarbību un aicināja viņus arī nākotnē aktīvi līdzdarboties lēmumu pieņemšanas procesā.

„Valstisku lēmumu pieņemšanā būtisks ir dialogs. Parlamentam ir svarīgi uzklausīt un lēmumu pieņemšanas procesā iesaistīt tieši tos cilvēkus, kuru dzīvi šie lēmumi ietekmēs vistiešāk,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja.  

S.Āboltiņa pauda gandarījumu, ka pensionāriem ar Saeimu ir izveidojies labs dialogs, ko apliecina Latvijas Pensionāru federācijas pastāvīga un aktīva dalība Sociālo un darba lietu komisijas sēdēs. 

Saeimas priekšsēdētāja atvainojās Latvijas pensionāriem par 2009.gada vasarā pieņemto smago lēmumu, kas paredzēja pensijas izmaksāt nepilnā apmērā.

Savā uzrunā Solvita Āboltiņa arī uzsvēra, ka patlaban politiķu galvenais uzdevums ir piedāvāt skaidru redzējumu valsts ekonomiskajai attīstībai, nodrošināt apstākļus jaunu darbavietu izveidei un sociālo drošību gan bērniem, gan viņu vecvecākiem. 

 

Saeimas Preses dienets

Ceturtdien, 16.maijā
09:00  Saeimas 2024.gada 16.maija kārtējā sēde
10:30  Izstādes "Nācijas simbols. Ukraiņu višivanka" atklāšana
17:00  2024.gada 16.maija atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem