Saeima atzīmēs barikāžu 20.gadadienu

(19.01.2011.)

Ceturtdien, 20.janvārī, Saeima ar vairākiem svinīgiem pasākumiem atzīmēs 1991.gada barikāžu 20.gadadienu.

Par godu barikāžu aizstāvjiem pulksten 12.00 notiks Saeimas sēde, kurā uzrunu teiks Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa. Sēdē piedalīsies Valsts prezidents, kā arī diplomātiskā korpusa pārstāvji. Tāpat uz parlamenta sēdi uzaicināti barikāžu aizstāvji, kuriem īpašā pasākumā pēc sēdes pasniegs barikāžu dalībnieka piemiņas zīmes. Saeimas sēdi tiešraidē translēs Latvijas Televīzija, tai varēs sekot arī Saeimas mājaslapā internetā.

Godinot mūsu valsts neatkarības aizstāvjus, pulksten 12.30 pie Saeimas nama tiks iedegts ugunskurs un svinīgā piemiņas pasākumā Saeimas priekšsēdētāja 20 barikāžu dalībniekiem pasniegs 1991.gada barikāžu dalībnieka piemiņas zīmi. Klātesošie, pie ugunskura cienājoties ar karstu tēju un grūbu biezputru, kā arī klausoties Rīgas 45.vidusskolas kamerkora un Juglas vidusskolas jauktā kora muzicēšanā, varēs kavēties atmiņās par 1991.gada janvāra dienām. Tāpat pasākuma dalībniekiem būs iespēja Saeimas nama Lielajā vestibilā apskatīt fotogrāfiju izstādi, kurā fiksēti barikāžu dienu notikumi.

Saeimas priekšsēdētāja, Prezidija locekļi un deputāti piedalīsies arī citos barikāžu atcerei veltītos pasākumos – ziedu nolikšanas ceremonijā II Meža kapos, Brīvības pieminekļa pakājē un 1991.gada janvāra barikāžu dienās kritušo piemiņas vietās Bastejkalnā, kā arī atceres brīdī Doma laukumā un ekumēniskajā dievkalpojumā Rīgas Doma baznīcā.


Mediju ievērībai:

Fotogrāfiem un TV operatoriem ierašanās uz sēdi par godu 1991.gada barikāžu aizstāvjiem līdz plkst.11.50.



Saeimas Preses dienests

Sestdien, 4.maijā
09:45  Saeimas Prezidija sēde
10:30  Svinīgā ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa
12:00  Saeimas svinīgā sēde par godu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienai
13:15  Kopīga fotografēšanās
14:00  Baltā galdauta svētki ar 4. maija Deklarācijas kluba biedriem