Āboltiņa: Saeimā jādiskutē par valsts stratēģisko attīstību

(17.01.2011.)
Galerija

Pirmdien, 17.janvārī, Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa ar nevalstisko organizāciju sadarbības partneriem vienojās, ka maijā notiks Saeimas un nevalstisko organizāciju forums, kurā plānots diskutēt par valsts stratēģisko attīstību.

„Saeimā jānotiek plašām, uz valsts stratēģisko attīstību virzītām parlamentārajām debatēm, un tajās jāiesaista plašs sabiedrības pārstāvju loks. Latvija ir parlamentāra valsts, un deputāti pārstāv visu tautu. Jau iepriekš esmu uzsvērusi, ka parlamentam ir jābūt atvērtam mūsu sociālajiem un sadarbības partneriem – nevalstiskajām organizācijām, un sadarbība jāveido uz līdzvērtīgas partnerības principiem,” uzsver Solvita Āboltiņa.

Saeimas priekšsēdētāja norāda, ka šis gads Latvijai ir stabilizācijas gads, ko spilgti parāda arī apstiprinātais 2011.gada valsts budžets. Tomēr jau laikus ir jādiskutē par valsts ilgtermiņa attīstības virzieniem, tādēļ deputāti un nevalstiskā sektora pārstāvji tiks aicināti aktualizēt jautājumus, kas svarīgi mūsu valsts izaugsmei.


Lai diskusijas būtu kvalitatīvas, pirms tām nevalstiskās organizācijas aicinātas veidot īpašas tikšanās ar Saeimas komisijām, lai tālākai diskusijai varētu iesniegt konkrētus priekšlikumus.

Foto no tikšanās: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157625843716628/
Izmantojot fotogrāfijas, atsauce uz Saeimu obligāta!


Saeimas Preses dienests

Sestdien, 4.maijā
09:45  Saeimas Prezidija sēde
10:30  Svinīgā ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa
12:00  Saeimas svinīgā sēde par godu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienai
13:15  Kopīga fotografēšanās
14:00  Baltā galdauta svētki ar 4. maija Deklarācijas kluba biedriem