Solvita Āboltiņa ar Itālijas vēstnieku pārrunā sadarbību Eiropas Savienībā

(17.12.2010.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa piektdien, 17.decembrī, ar Itālijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Frančesko Pučio (Francesco Puccio) pārrunāja Itālijas un Latvijas sadarbību, gatavojoties gaidāmajai abu valstu prezidentūrai Eiropas Savienībā (ES) attiecīgi 2014.gada beigās un 2015.gada pirmajā pusē.

Sveicot viesi Saeimā, S.Āboltiņa abu valstu attiecības raksturoja kā aktīvas un draudzīgas gan cilvēcisko kontaktu, gan arī izpildvaras un parlamentārās sadarbības līmenī. Saeimas priekšsēdētāja darīja zināmu, ka arī 10.Saeimā izveidota deputātu grupa sadarbībai ar Itālijas parlamentu.

Pārrunājot iespējas veicināt abu valstu parlamentāriešu kontaktus, S.Āboltiņa kā īpaši nozīmīgu akcentēja sadarbību Eiropas lietu un Ārlietu komisiju līmenī, lai savlaicīgi sagatavotos abu valstu prezidentūrai ES Padomē. „Sadarbība Eiropas lietu komisiju līmenī ir īpaši svarīga, jo 2015.gada 1.janvārī Latvija kļūs par Eiropas Savienības prezidējošo valsti un prezidentūras pienākumus uz pusgadu pārņems tieši no Itālijas,” teica S.Āboltiņa.

Saeimas priekšsēdētāja akcentēja, ka, ņemot vērā ES pastāvošo grupu prezidentūru principu, būtiski ir savlaicīgi koordinēt politiku ar abām pārējām prezidentūras trio valstīm – Itāliju, kā arī Luksemburgu, kura ES Padomē prezidēs pēc Latvijas no 2015.gada 1.jūlija.

Tāpat tikšanās laikā tika pārrunātas iespējas veicināt abu valstu ekonomiskos kontaktus un sadarbību kultūras jomā. 


Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157625616392690/
Video no tikšanās pieejams: https://www.youtube.com/SaeimaSAB#p/a/u/0/w_wUetj_Yb8
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimu obligāta.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde