Āboltiņa Itālijas parlamenta Senāta prezidentu uzaicina uz Latvijas prezidentūras atklāšanu

(08.10.2014.)

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa vizītes laikā Romā uzaicināja Itālijas parlamenta Senāta prezidentu Pjetro Grasso (Pietro Grasso) uz Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē atklāšanas ceremoniju Rīgā. Abas amatpersonas tikās Āzijas-Eiropas parlamentārās sadarbības sanāksmes ietvaros.

Sarunā puses bija vienisprātis, ka labs solis efektīvai ES Padomes prezidentūru parlamentāro dimensiju sagatavošanai un īstenošanai ir Latvijas, Itālijas un Luksemburgas parlamentu priekšsēdētāju aprīlī parakstītā vienošanās par ciešu sadarbību ES prezidentūras trio ietvaros.

Saeimas priekšsēdētāja, tiekoties ar P.Grasso, informēja, ka Latvija savas prezidentūras ietvaros rīkos Āzijas-Eiropas izglītības ministru sanāksmi, un aicināja arī Itālijas pārstāvjus to apmeklēt.

S.Āboltiņa no 6. līdz 8.oktobrim uzturas darba vizītē Itālijas galvaspilsētā Romā, kur piedalās Āzijas-Eiropas parlamentārās sadarbības sanāksmē. Vizītes laikā Saeimas priekšsēdētāja divpusēji tikās arī ar Austrālijas Pārstāvju palātas priekšsēdētāju Bronvinu Bišopu (Bronwyn Bishop).


 
Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt