Ināra Mūrniece pateicas Spānijai par ieguldījumu Latvijas drošībā

(03.10.2018.)
VideoGalerija

Latviju un Spāniju saista cieša sadarbība drošības un aizsardzības jautājumos, un esam pateicīgi par Spānijas iesaisti mūsu valstī bāzētajā NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, trešdien, 3.oktobrī, parlamentā atvadu vizītē uzņemot Spānijas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Pedro Migelu Himenesu Načeru (Pedro Miguel Jiménez Nacher).

Saeimas priekšsēdētāja pateicās Spānijai arī par patrulēšanu Baltijas gaisa telpā. Spānija jau četras reizes piedalījusies mūsu reģiona gaisa telpas patrulēšanā, tostarp arī šogad.

Runājot par Spānijas karavīru dalību NATO kaujas grupā Latvijā, vēstnieks uzteica Ādažu militārās bāzes labo stāvokli un atbilstību sabiedroto spēku uzņemšanai, ko atzinīgi novērtējusi arī Spānijas augsta līmeņa delegācija, kas nesen apmeklēja Ādažu bāzi.

Tāpat I.Mūrniece un vēstnieks pārrunāja valstu ekonomisko sadarbību, paužot gandarījumu par augošo tirdzniecības apgrozījumu. Šī gada pirmajā pusē apgrozījums audzis par 20 procentiem.

Latvija augstu vērtē aktīvo divpusējo dialogu ar Spāniju, kā arī ciešo sadarbību Eiropas Savienības un NATO līmenī, sacīja I.Mūrniece, pateicoties vēstniekam par personīgo ieguldījumu valstu divpusējo attiecību stiprināšanā.

 

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157674080782498
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt