Ināra Mūrniece uzrunā Lietuvas Seimu Neatkarības atjaunošanas dienā

(11.03.2018.)
Galerija

“Latvijas vārdā sirsnīgi sveicu Lietuvu 11.martā - valsts Neatkarības atjaunošanas dienā,” svētdien, 11.martā, teica Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece Lietuvas parlamenta svinīgajā sēdē par godu Lietuvas Neatkarības atjaunošanas dienai.

Saeimas priekšsēdētāja atsauca atmiņā 1990.gada 11.martu, kad lietuviešu apņēmība cīnīties par brīvību iedvesmoja arī latviešus. Gan Latvijas Tautas frontes, gan Lietuvas Sajūdis un igauņu Rahvarinne gars aizvien dzīvo mūsos. Mūsu ļaudis būtu gatavi vēlreiz iet šo kopīgo ceļu, ja tas būtu nepieciešams, teica I.Mūrniece.

Šodien mēs spējam patiesi novērtēt to, ka mums ir neatkarīgas valstis, ko lolot un ar kurām lepoties, teica I.Mūrniece. Mūsu likteņi Baltijā ir savijušies ļoti cieši. Šogad visas trīs Baltijas valstis svin savu valstu simtgades.

Mūs vieno kopīga pagātne un kopīgi nākotnes uzdevumi. Baltijas valstis ir Eiropas brīvības priekšpostenis. Mums jāstrādā kopā, jāturpina cieša sadarbība ar NATO partneriem Baltijas reģiona drošības stiprināšanā, sacīja I.Mūrniece.

Mums – Baltijas valstīm - kopā ar Poliju jāīsteno nozīmīgi transporta un enerģētikas projekti, integrējot Baltijas valstis Eiropas infrastruktūras telpā, uzsvēra I.Mūrniece.

Baltijas valstu ciešā sadarbība palīdz mums augt stiprākiem un spēcina arī vienotu un demokrātisku Eiropu, sacīja I.Mūrniece.

Saeimas priekšsēdētāja pēc Lietuvas Seima priekšsēdētāja Viktora Pranckieša (Viktoras Pranckietis) ielūguma viesojas Lietuvā, kur notiek svinīgie pasākumi par godu Lietuvas Neatkarības atjaunošanas 28.gadadienai. I.Mūrniece uzrunāja klātesošos Lietuvas parlamentā, piedalījās svinīgajā Baltijas valstu karogu pacelšanas pasākumā Neatkarības laukumā, kā arī tikās ar Lietuvas, Igaunijas, Polijas un Islandes parlamentu spīkeriem un parlamentāriešiem.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā