Saeimas priekšsēdētāja pozitīvi novērtē principa “konsultē vispirms” piemērošanu VID

(23.01.2018.)
Galerija

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece otrdien, 23.janvārī, tiekoties ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektori Ilzi Cīruli un Finanšu ministrijas parlamentāro sekretāru Edgaru Putru, atzinīgi novērtēja VID uzsākto praksi savā darbībā piemērot principu “konsultē vispirms”, kura mērķis ir uzlabot savstarpējo sadarbību starp uzņēmējiem un uzraudzības iestādēm.

Tāpat Saeimas priekšsēdētāja pozitīvi novērtēja VID sākto ceļu uz dažādu rīku izstrādi, lai tādējādi atvieglotu darbu uzņēmējiem un cīņu ar ēnu ekonomiku, kā arī plānoto nodokļu deklarēšanas procesa turpmāku automatizāciju. Tas atvieglos rīku lietotāju ikdienu un taupīs VID resursus.

Tikšanās laikā VID pārstāvji un Finanšu ministrijas parlamentārais sekretārs ieskicēja nepieciešamās izmaiņas likumos ar mērķi sakārtot nodokļu iekasēšanu.

VID informēja Saeimas priekšsēdētāju par jaunizveidotās Nodokļu un muitas policijas pārvaldes pirmajām darba nedēļām un plānotajiem darbības virzieniem. I.Mūrniece jaunajai VID struktūrvienībai novēlēja veiksmi turpmākajā darbībā.

Tikšanās laikā Saeimas priekšsēdētāja un VID vadība vienojās, ka šādas tikšanās būs tradīcija.

Sarunā piedalījās arī VID ģenerāldirektores vietniece nodokļu jomā Dace Pelēkā, VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes direktors Kaspars Podiņš, VID Nodokļu kontroles pārvaldes direktora vietniece Inese Bindemane un VID konsultante komunikācijas un sabiedrisko attiecību jautājumos Aļona Zandere.

Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157690909050901
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā