I.Mūrniece sarunā ar A.Malosu uzsver dialogu ar sabiedrību

(14.11.2014.)
VideoGalerija

Dialogs ar pilsonisko sabiedrību ir viens no Eiropas Savienības (ES) demokrātijas pamatelementiem, un Eiropas Ekonomisko un sociālo lietu komiteja pilda būtisku lomu gan pilsoniskā dialoga veicināšanā, gan ES likumdošanas procesā. To Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece uzsvēra, piektdien, 14.novembrī, Saeimas namā tiekoties ar komitejas prezidentu Anrī Malosu (Henri Malosse).

I.Mūrniece ar gandarījumu secināja, ka A.Maloss ir mūsu reģiona tuvs draugs, jo šīs vizītes ietvaros piedalījās Latvijas brīvības cīņās kritušo varoņu piemiņas dienas pasākumos. Komitejas prezidents uzsvēra, ka vizītes laiks izvēlēts apzināti, lai varētu solidarizēties ar mūsu valsts iedzīvotājiem šajā Latvijai nozīmīgajā datumā. Arī Francijā 11.novembris esot nozīmīgs datums, kad piemin Pirmā pasaules kara upuru piemiņu. Tas ir atgādinājums visai ES par tām vērtībām, kas apvieno eiropiešus un ir ļāvušas nodrošināt mieru starp Eiropas tautām.

Saeimas priekšsēdētāja pauda cerību uz veiksmīgu sadarbību ar Eiropas Ekonomisko un sociālo lietu komiteju laikā, kad Latvija būs prezidējošā valsts ES Padomē un iepazīstināja viesi ar Latvijas izvirzītajām prioritātēm. Tās ir ES konkurētspēja un izaugsme, digitālais potenciāls, kā arī ES loma globālajā arēnā. Savienības globālās lomas stiprināšanas jautājumu blokā prioritāri pievērsīsimies ES attiecībām ar Austrumu partnerības un Centrālāzijas valstīm, savukārt ES konkurētspējai nepieciešamas investīcijas ekonomikā, darbavietu izveide un enerģētikas drošības stiprināšana, atzina I.Mūrniece. Viņa arī atzīmēja, ka Latvijas prezidentūras prioritātes lielā mērā saskan ar komitejas prezidenta rakstā paustajiem ieteikumiem Eiropas stiprināšanai. 

Komitejas vadītājs atzina, ka prezidentūra ir liela atbildība un gods gan Latvijas valsts pārvaldei, gan visai sabiedrībai. Viņš arī pauda nepieciešamību stiprināt dialogu starp Eiropas institūcijām un dalībvalstu parlamentiem, kas ir īpaši būtiski, lai veicinātu iedzīvotāju uzticību ES un mazinātu neuzticības plaisu. Tāpat A.Maloss atzina, ka Latvija ir izveidojusi veiksmīgu sociālā dialoga modeli, kas var kalpot par paraugu citām Eiropas valstīm. 

Latvijas puse iepazīstināja viesus arī ar Latvijas prezidentūras parlamentāro programmu, informējot, ka plānojam organizēt piecas starpparlamentārās sanāksmes Rīgā un vienu Briselē. 



Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157649275856532/
Video: https://www.youtube.com/watch?v=XIDx6NBLtLI&list=UUdQ1YxaZG3i7ygGCdU8mPKQ
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas




Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā