Jauniešu Saeimas Prezidijs tiekas ar I.Mūrnieci, lai izvērtētu plašākas jaunatnes politiskās līdzdalības iespējas

(09.05.2017.)
Galerija

7.Jauniešu Saeimas Prezidija locekļi otrdien, 9.maijā, tikās ar Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci, lai pārrunātu jaunatnes politiskās līdzdalības iespējas un diskutētu par projekta „Jauniešu Saeima” lomu šādā līdzdalībā.

Jaunieši parlamentā, tiekoties ar I.Mūrnieci, pārrunāja arī jautājumu par patriotisma un valstiskuma apziņas stiprināšanu.

Saeimas priekšsēdētāja novēlēja jauniešiem arī turpmāk būt tikpat aktīviem un zinātkāriem, iesaistoties aktuālos politiskajos un sabiedriskajos procesos mūsu valstī.

Tāpat Jauniešu Saeimas Prezidija locekļi šodien Rīgas pilī tikās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni, lai diskutētu par izglītības kvalitāti un pārrunātu aktuālos notikumus Latvijā.

7.Jauniešu Saeimas Prezidija locekļi ir Anete Biķe no Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas, Gints Jankovskis no Rīgas 14.vakara (maiņu) vidusskolas, Ervīns Boikovs no Gaujienas speciālās internātpamatskolas un Elīna Smetaņina no Jelgavas Valsts ģimnāzijas. Tie ir jaunieši, kuru pieteiktās idejas 7.Jauniešu Saeimas vēlēšanās guva lielāko atbalstu.

Jauniešu Saeima ir Latvijas parlamenta organizēts projekts jauniešiem vecumā no 15 līdz 20 gadiem. Jauniešu Saeimas norise ir pietuvināta Latvijas Republikas Saeimas darbam – likumu izstrādes procesam komisijās un parlamenta sēdēs. Tas Jauniešu Saeimas deputātiem ļauj iepazīt likumdevēja darba specifiku, kā arī diskutēt par sev un visai sabiedrībai svarīgiem jautājumiem.

Šogad Jauniešu Saeimas uzmanības centrā bija jautājums par formālās un neformālās izglītības pilnveidi, un Jauniešu Saeimas deputāti diskutēja par patriotisma un valstiskuma apziņas veicināšanu, drošību internetā, izglītības kvalitātes, kā arī studiju veicināšanas iespējām.

Vairāk informācijas par projektu „Jauniešu Saeima” mājaslapā www.jauniesusaeima.lv.

Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157683608885295
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 4.maijā
09:45  Saeimas Prezidija sēde
10:30  Svinīgā ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa
12:00  Saeimas svinīgā sēde par godu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienai
13:15  Kopīga fotografēšanās
14:00  Baltā galdauta svētki ar 4. maija Deklarācijas kluba biedriem