Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece: Ukrainas karā cietušo bērnu sāpes atbalsojas mūsu sirdīs

(06.07.2015.)
Galerija

„Šis ir īpašs vakars. Lielkoncerta idejas autori, atbalstītāji, organizatori un dalībnieki ir pateikuši, ka vēlas palīdzēt sāpošām sirdīm. Kaut nedaudz remdēt fiziskās, bet vēl jo vairāk emocionālās ciešanas, ko pārdzīvo visneaizsargātākie – Ukrainas karā cietušie bērni. Bērnu sāpes atbalsojas arī mūsu sirdīs.”  To Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece uzsvēra, pirmdien, 6.jūlijā, atklājot starptautisko labdarības koncertu „Kara bērni”, kurā saziedotie līdzekļi nonāks Ukrainas bērnu atbalstam.

I.Mūrniece pēc Latvijas Rotari kluba „Rīdzene” aicinājuma kļuvusi par labdarības koncerta Ukrainas bērnu atbalstam patronesi.

„Ukrainas bērniem karš ir realitāte. Eiropas teritorijā Kremļa impēriskas ambīcijas prasa arvien jaunus upurus. Bet es ticu, ka pēc tumšiem laikiem reiz nāks gaisma un agresīvu karu sācējiem par saviem nodarījumiem reiz būs jāatbild. Bet, kamēr militārai agresijai nav pielikts punkts, Latvijas cilvēki turpinās uzdot jautājumu, kā palīdzēt kara bērniem,” uzsvēra I.Mūrniece.

„Posta laikos bērni savā bērnu pasaulē meklē atbildes uz jautājumiem: kur paliek tie, ko nāve aiznes sev līdzi, kā pasaulē, iespējams, tik liels ļaunums kā agresīvs karš, kā atgriezt atpakaļ mirkli, kas maina visu dzīvi. Mums nav pārliecinošu un galīgu atbilžu, un labākais, ko mēs šiem bērniem varam sniegt, ir mazliet mierinājuma. Iespēja par visu mūsu ziedoto naudu, darbu un māksliniecisko ieguldījumu izbaudīt vismaz dažas nedēļas bērnības un miera, viesojoties Latvijā,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja.

„Šī akcija kārtējo reizi apliecina, ka mūsu tautai ir zelta sirds – mēs esam gatavi dalīties ar to, kas mums ir. Es noliecu galvu visu jūsu priekšā. Paldies, ka jūs esat!” sacīja Saeimas priekšsēdētāja, akcentējot, ka ideja par koncertu radās Rotari kluba „Rīdzene” prezidentei Mairitai Solimai un pusgada laikā tai radās vesels pulks spožu, talantīgu un radošu atbalstītāju - gan mākslas un mediju jomas, gan uzņēmēju, diplomātu vidū; bet pats svarīgākais – Latvijas tautas vidū.

Koncertā piedalās Inese Galante, Sergejs Jēgers, Sonora Vaice, Dmitro Popovs (Ukraina), Armands Siliņš, Kārlis Lācis, Raimonds Tiguls, Katrīna Paula Felsberga, Jānis Stībelis, Oleksijs Demčenko (Ukraina), Liāna Langa, Arturs Maskats, Biruta Ozoliņa, Liepājas Simfoniskais orķestris, koris „Kamēr...”, Rīgas Doma meiteņu koris „Tiara”.

 

 

 

 

 

 

Saeimas Preses dienests

Svētdien, 5.maijā