Saeimas priekšsēdētājs Ungārijas vēstniekam: Zviedrijas drīza dalība NATO svarīga Baltijas reģiona drošības stiprināšanai

(16.06.2023.)
Galerija

Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns piektdien, 16.jūnijā, parlamentā tikās ar Ungārijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Ferencu Gāboru Bāņai (Ferenc Gabor Banyai) un pateicās par viņa ieguldījumu divpusējo attiecību stiprināšanā. F.G.Bāņai parlamentā bija ieradies atvadu vizītē.

E.Smiltēns sarunā uzsvēra, ka NATO stiprināšana šobrīd ir izšķiroši būtiska un aicināja Ungāriju iespējami drīz ratificēt Zviedrijas dalību NATO. Vēstnieks akcentēja, ka arī Ungārija ir ieinteresēta NATO paplašināšanā.

Saeimas priekšsēdētājs atzīmēja, ka šis ir izaicinošs laiks Baltijas valstīm, jo mums ar Krieviju ir kopīga robeža. Nozīmīgi, lai NATO dalībvalstis dotu vienotu un skaidru vēstījumu: mirklī, kad kāda no tās dalībvalstīm tiek apdraudēta, pārējās iestāsies par demokrātisku un neatkarīgu valstu robežu saglabāšanu, uzsvēra E.Smiltēns.

“Mums ir jādara viss iespējamais, lai palīdzētu Ukrainai uzvarēt karā,” uzsvēra E.Smiltēns, akcentējot, ka šobrīd pār pasauli nolaižas jauns dzelzs priekškars. Tāpat E.Smiltēns un vēstnieks pārrunāja palīdzību no kara bēgošajiem ukraiņiem, kā arī iesaisti Ukrainas rekonstrukcijas darbos.  

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720309096867
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 27.aprīlī