Zanda Kalniņa-Lukaševica: Latviju un Vjetnamu vieno labas attiecības ar augstu ekonomiskās attīstības potenciālu

(19.05.2023.)
Galerija

“Latviju un Vjetnamu vieno labas attiecības, un tām ir augsts ekonomiskās attīstības potenciāls,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja biedre Zanda Kalniņa-Lukaševica, piektdien, 19.maijā, tiekoties ar Vjetnamas Sociālistiskās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Fandanu Dionu (Phan Dang Duong). Vēstnieks parlamentā bija ieradies atvadu vizītē.

Puses atzinīgi vērtēja Eiropas Savienības un Vjetnamas brīvās tirdzniecības nolīgumu, kas stājās spēkā 2020.gadā, un jau ir spējis nest redzamus augļus abām pusēm. Tāpat Z.Kalniņa-Lukaševica un F.Dions pārsprieda turpmākos soļus līgumtiesiskās bāzes pilnveidē. Kā atzīmēja vēstnieks, Latvija ir ciešākais Vjetnamas ekonomiskās sadarbības partneris starp Baltijas valstīm.  

Savukārt Vjetnama ieņem pirmo vietu starp mūsu sadarbības valstīm Dienvidaustrumāzijā, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja biedre. Z.Kalniņa-Lukaševica izcēla arī tūrismu kā vēl vienu ekonomiskās sadarbības dimensiju, kā arī iespēju stiprināt dialogu izglītībā un pētniecībā.

Saeimas priekšsēdētāja biedre atzīmēja, ka Latvijas un Vjetnamas attiecības ir labas gan divpusēji, gan starptautiskajās organizācijās. Spriežot par dialogu ANO, Z.Kalniņa-Lukaševica akcentēja, ka “Latvija ir ieinteresēta starptautiskos noteikumos balstītā kārtībā. To šobrīd apdraud Krievijas agresija Ukrainā. Mēs vēlamies aizstāvēt tās vērtības, par kurām iestājas ANO”. Tāpat Saeimas priekšsēdētāja biedre uzsvēra nepieciešamību nodrošināt, ka agresors tiek sodīts.

Z.Kalniņa-Lukaševica pateicās vēstniekam par viņa personīgo ieguldījumu Latvijas un Vjetnamas attiecību stiprināšanā un uzsvēra nepieciešamību stiprināt abu valstu parlamentāro sadarbību.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720308392912
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Svētdien, 28.aprīlī