Zanda Kalniņa-Lukaševica un Grieķijas vēstnieks vienoti Eiropas Savienības ārējās robežas stiprināšanas jautājumā

(20.03.2023.)
Galerija

Grieķija ir nozīmīga Latvijas partnere, un mūs vieno kopīga nostāja dažādās jomās, tostarp jautājumā par ārējo robežu aizsardzību un nelegālo migrāciju, sacīja Saeimas priekšsēdētāja biedre Zanda Kalniņa-Lukaševica, pirmdien, 20.martā, tiekoties ar Grieķijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Eftimiju Eftimjadu (Efthymios Efthymiades).

Saeimas priekšsēdētāja biedre un vēstnieks pārrunāja gadījumus, kuros migrācija tiek izmantots kā politisks ierocis, īpaši izceļot situāciju Latvijas, Lietuvas un Polijas pierobežā ar Baltkrieviju. Kā akcentēja Z.Kalniņa-Lukaševica, Baltkrievijas režīms, izmantojot nelegālo migrāciju, īstenoja hibrīduzbrukumu pret Eiropas Savienības un NATO valstīm.

Saeimas priekšsēdētāja biedre tikšanās laikā pauda gandarījumu par valstu ciešo un regulāro politisko dialogu, kā arī sadarbību Eiropas Savienības un NATO ietvaros.

Tikšanās laikā pārrunāts arī atbalsts Ukrainai un sadarbība ar līdzīgi domājošajām valstīm starptautiskajās organizācijas, lai izolētu Krieviju un Baltkrieviju.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720306850277
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem