Edvards Smiltēns vizītē apmeklēs Rumāniju un Moldovu

(17.03.2023.)

Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns no 19. līdz 21.martam uzturēsies vizītē Rumānijas galvaspilsētā Bukarestē, kur kopā ar Rumānijas valsts augstākajām amatpersonām pārrunās NATO austrumu flanga stiprināšanu.

Bukarestē E.Smiltēns un viņa vadītā delegācija tiksies ar Rumānijas Deputātu palātas prezidentu Jonu-Marčelu Čolaku (Ion-Marcel Ciolacu), Rumānijas Senāta pagaidu prezidenti Alinu Gorgiu (Alina Gorghiu) un Rumānijas Ministru prezidentu Nikolaju Čiuču (Nicolae Ciucă). Tāpat plānota tikšanās ar Rumānijas Nacionālās aizsardzības ministru Angelu Tilveru (Angel Tîlvăr), kā arī Bukarestes mēru Nikušoru Danu (Nicușor Dan).

Savukārt no 21. līdz 24.martam Saeimas priekšsēdētājs uzturēsies vizītē Moldovas galvaspilsētā Kišiņevā, lai apliecinātu mūsu valsts solidaritāti Moldovas ceļam uz Eiropas Savienību. Tāpat ar Moldovas valsts augstākajām amatpersonām plānots pārrunāt iespējas atbalstīt Moldovu cīņā pret Krievijas centieniem destabilizēt situāciju valstī.

Moldovas parlamentā Saeimas priekšsēdētājs un viņa vadītā delegācija tiksies ar tā priekšsēdētāju Igoru Grosu (Igor Grosu). Pēc tam Latvijas delegācija tiksies ar Moldovas prezidenti Maiju Sandu (Maia Sandu), kā arī Ministru prezidentu Dorinu Rečanu (Dorin Recean).

Viesojoties Moldovā, Latvijas parlamentārieši tiksies arī ar Moldovas Ārlietu un Eiropas integrācijas lietu ministru Niku Popesku (Nicu Popescu), kā arī ar deputātiem no Moldovas parlamenta Ārlietu komisijas un sadraudzības grupas ar Latvijas parlamentu.

Vizītes ietvaros E.Smiltēns un delegācija tiksies ar latviešu kopienas Moldovā pārstāvjiem, apmeklēs Ukrainas bēgļu centru, kā arī sniegs intervijas Rumānijas un Moldovas plašsaziņas līdzekļiem.

Saeimas priekšsēdētāju vizītē uz Rumāniju un Moldovu pavadīs Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols un Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Andris Sprūds.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā