Saeimas priekšsēdētājs un Nīderlandes vēstniece spriež par drošības stiprināšanas iespējām

(12.12.2022.)
Galerija

Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns pirmdien, 12.decembrī, parlamentā tikās ar Nīderlandes Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Klaudiju Magdalenu Njo Pītersi (Claudia Magdalena Njoo Pieterse) un pārrunāja drošības stiprināšanas iespējas.

Saeimas priekšsēdētājs akcentēja drošību kā šī brīža prioritāti, savukārt kā otru nozīmīgāko darba kārtības punktu izcēla ekonomikas attīstības veicināšanu. Vēstniece apliecināja Nīderlandes atbalstu Baltijas reģiona aizsardzības stiprināšanā un uzsvēra, ka Latvija un Nīderlande drošības un aizsardzības jautājumos ir līdzīgi domājošas valstis un sabiedrotie.

Puses pārsprieda arī energodrošības un neatkarības stiprināšanu, tostarp pievēršoties jautājumam par atjaunojamajiem energoresursiem. Saeimas priekšsēdētājs akcentēja tehnoloģiju efektivitātes nozīmi, savukārt vēstniece izcēla energoresursu dažādošanas nepieciešamību.

E.Smiltēns un vēstniece bija vienisprātis par nepieciešamību stiprināt valstu sadarbību digitālajos projektos. Vēstniece atzīmēja Nīderlandes ieinteresētību sadarboties ar Latviju informācijas un komunikāciju tehnoloģiju jomā.

Tāpat puses pārrunāja Nīderlandes investīciju projektus Latvijā. E.Smiltēns rosināja Nīderlandes uzņēmumus iesaistīties infrastruktūras projektā “Rail Baltica”, uzsverot arī tā militāro nozīmi.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720304401994
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Otrdien, 23.aprīlī
08:30  Juridiskās komisijas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēde
08:30  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas Vides, klimata un enerģētikas apakškomisijas sēde
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Svētā Krēsla apustulisko nunciju Latvijas Republikā arhibīskapu V.E. Petar Rajič
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
12:00  Ilgtspējīgas attīstības komisijas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēde
12:40  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
13:00  Sociālo un darba lietu komisijas Nevienlīdzības mazināšanas apakškomisijas sēde